Fire gamle strategispill har funnet veien ut på Steam

Spill som Rails Across America, The Outforce og Dragon Throne er relansert.

Strategy First har sammen med Zoom Plattform fått relansert fire eldre spill på Steam (og Zoom Platform). Dette er alle spill fra rundt tusenårsskiftet, så de er altså såpass gamle at moderne operativsystemer blir veldig skeptiske, og såpass nye at du ikke kan bruke DOSBox for å lure dem igang. Men nå skal de altså fungere, selv om det ikke er gjort noe for å modernisere dem ellers.

dragon throne
Dragon Throne.

Først ut er Dragon Throne: Battle of the Red Cliffs, et kinesisk sanntidsstrategispill med et svært godt rykte hos kjennere. Det er, som overraskende mange spill egentlig, basert på det historiske verket Beretningen om de tre kongedømmer (Romance of the Three Kingdoms). Handlingen finner sted på 200-tallet, og vi får Age of Empires-aktig strategi med isometrisk grafikk.

Så har vi Rails Across America, et økonomisk sanntidsstrategispill ikke helt ulikt Railroad Tycoon – men ikke helt likt, heller. Også dette spillet har et veldig godt rykte, blant annet fordi det byr på rike muligheter til å skreddersy jernbaneimperiet ditt.

Rails Across America.

Det neste spillet er The Outforce, et sanntidsstrategispill satt til verdensrommet. Det har 3D-grafikk, men handlingen finner sted på et todimensjonalt plan. Spillet er blant annet kjent for fleksible byggemuligheter, og igjen … det har et godt rykte.

Shadow Vault er det siste av spillene. Her er vi i en postapokalyptisk verden, og dette er vel mer taktikk med rollespillelementer enn et strategispill. Jeg tror heller ikke det har et like godt rykte som de andre spillene, men om du har gode minner fra det er det altså nå tilgjengelig på Steam.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.