Google Play Pass-spill: Del 2

Vi fortsetter mobilspillspalten vår med ytterlige fire spill fra Google Play Pass.

Jeg er glad i spill. Veldig glad i spill. Jeg er ikke så glad i mobilspill. De er enten av typen som ikke passer til en mobilskjerm, enkle, eller mikrotransaksjonshelveter. Men jeg ble fanget inn i Google Play Pass til min Android-telefon for en stund siden, med den lovnaden at den inneholdt apper og spill uten sistnevnte problem. Så da måtte jeg jo sjekke det ut! Den appen jeg har brukt desidert mest er en stjernekikker-app, men jeg har også lastet ned en hel bataljon med spill jeg planlegger å prøve og presentere for våre kjære lesere. Faktisk teller mine mobilspill fra Google Play Pass nå 103 apper – utenom barnespillene, som teller 7 stykker! Noen av disse så vi på i denne artikkelseriens første del, som startet i november, og fortsetter i dag – helt i rute!

2048.

2048

Et typisk spill for mobil, akkurat hva jeg forventer fra mobilspill egentlig. Et puzzlespill, hvor poenget er å slå sammen to like tall for å få det dobbelte. Så må dette nye tallet slås sammen med et nytt av samme, nye valør. Du streifer opp, ned, til venstre eller til høyre. Blir feltene fylt opp, er det game over.

Det er enkelt, og jeg vet at mange elsker slike spill. Det er pent presentert, jeg skjønner hva som er – eller snarere skal være – appellen. Jeg blir bare ikke hektet. Fem minutter, ti kanskje, og jeg er lei. Kan heller se en YouTube-video eller surfe på nettet. To ting som mobiler er bedre laget for enn spill. Herlighet, vil jeg noensinne finne noe som interesserer meg på mobil? Er dette fåfengt?

La oss gå videre til neste spill på listen.

.project

Dette er langt mer interessant. Du skal plassere klosser, slik at skyggen deres passer med to vegger satt i 90-graders vinkel. Det er et enkelt konsept, og det er lett å forstå. Plasser en kloss, og du får umiddelbart beskjed om hvor det passer – og eventuelt ikke passer. Plasserer du en kloss feil, så bare holder du inne fingeren på skjermen, og klossen fjernes.

Denne moret meg kanskje et kvarter. Så ble jeg lei av at klossene ikke traff rett sted på grunn av pølsefingrene mine. Det er en grunn til at jeg aldri ble god på å spille piano… Et godt konsept, som jeg tror mange vil like. Men jeg ble etter hvert bare frustrert. Og så kjedet jeg meg.

Neste spill kanskje?

.project.

Infinite Energy

Infinite Energy.

Her står elektrisitet i førersetet. Du har batterier, kabler og lyspærer. Problemet er at kablene er stive, bøyd og kuttet av. Du må trykke på kablene for å snu dem og koble dem sammen så lyspærene får strøm. Enkelt, ikke sant? Vel, i starten. Så ble dette fort veldig komplisert, med ulike strømkilder og veldig mange ting å koble sammen. Og det er alltid en eller to pærer som ikke får strøm! 

Så etter en stund ble jeg lei. Det ble for simpelt og jeg følte meg dum. Jeg liker ikke å føle meg dum. Det er ikke gøy. Eller matnyttig. Så jeg begynte å kjede meg og tenke på alle de fine spillene jeg har på PCen, Xboxen, Switchen…

Kanskje neste spill?

Bridge Constructor Portal

Portal? Det spillet likte jeg på PC! Og spillet har tekst? Humor? Karakter? Lovende. Veldig lovende. Dette er faktisk et spill jeg koste meg med. En stund. Så føltes skjermen for liten og uhandsam. Men så langt er dette spillet det jeg har likt best. Det er et spill jeg kunne tenkt meg å komme tilbake til.

Det er første gang siden Wordfeud for mange Herrens år siden.

Dog var dette hva jeg tenkte rundt juletider da jeg spilte det. At jeg skulle komme tilbake. Siden har jeg glemt det. Og når jeg har husket det, har jeg nedprioritert det. Det er jo på mobil. Kanskje det finnes til PC? Det er et spill jeg kunne kost meg med. Tror jeg.

Og dett var dett for denne runden. Fire spill, ingen utpreget vinner. Men en med potensiale, i hvert fall. Hvem vet hva som gjemmer seg bak neste dør?

Bridge Builder: Portal.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.