Bli ond hersker i Dungeon Keeper

Årets første cd SPILL tar for seg en vanedannende strategiklassiker.

Det britiske utviklerstudioet Bullfrog Productions huskes som en av nittitallets mest profilerte og produktive klassikerfabrikker. Du trenger ikke se lenger enn til cd SPILLs episodebibliotek for å få et eksempel på hvorfor – tidligere har de snakket om Bullfrog-spillene Populous I og II, Syndicate, Theme Hospital, Populous: The Beginning og Theme Park.

Best å ikke spørre.
Dungeon Keeper.

Lag dine egne grotter

I dag hentes enda en Bullfrog-klassiker frem, nemlig Dungeon Keeper. I dette finurlige sanntidsstrategispillet får du rollen som en ond hersker som må bygge ditt eget imperium under jorden. Konseptet er på en måte som et omvendt rollespill; i stedet for å utforske grotter fulle av skatter og monstre, bygger du dem. Og kverker alle heltene som dukker opp underveis.

Dungeon Keeper har ikke bare fått flere åndelige oppfølgere (slik som den populære Dungeons-serien), men må nok også ta en porsjon av æren for at spill der det er om å gjøre å lage kolonier under jorden er blitt så populære. Så også dette er et svært innflytelsesrikt spill.

Som vanlig har cd SPILL fått med seg en gjest, nemlig Anders Ekroll. Han har full kontroll på spillets magi, monstre og strategier. Her kan du høre episoden:

Oversikt over episoden

00:36) Velkommen til cd SPILL
(03:03) Dagens spill: Dungeon Keeper
(07:05) Tech Specs
(10:37) Første minner om Dungeon Keeper
(16:34) Hva går spillet ut på?
(27:39) Missions
(34:42) Litt om rommene
(39:36) Hvordan gå til krig?
(43:28) Possess/First person mode
(50:49) Multiplayer
(53:47) Horned Reaper
(56:59) Ulike creatures
(59:28) Spells
(01:06:31) Introen
(01:11:45) Musikken
(01:14:34) Bakgrunnshistorien
(01:21:15) Lore?
(01:22:56) Kommentarer fra sosiale medier
(01:30:28) Har det holdt seg?
(01:31:17) Oppfølgere
(01:32:18) Finnes det noe tilsvarende idag?
(01:36:41) Hva tenker dere lyttere vi skal lage episoder om?
(01:39:19) Neste episode: Monkey Island 2: LeChucks Revenge

Lenker:

Det er Anette Jøsendal som har tegnet toppbildet.

2 kommentarer om “Bli ond hersker i Dungeon Keeper”

  1. Husker eg spilte det litt på slutten av 90-tallet, kom aldri så langt, men har det på gog så må teste det igjen. mener eg kjøpte det også for rundt 150-200kr på den lokale kiosken. var Dungeon Keeper Gold Edition. var ofte at spill kom i billigere versjoner ei stund etter original lansering, du har jo eks vigin white label serien av billig spill, de som kom i sånn hvit eske.

    Det ble nevnt at Dungeon keeper (1997) introduserte eller noe i den duren, mekanikken med å få tilgang til nye enheter og bygninger på kvart nye brett, men det var jo allerede en mekanikk som var i warcraft 1 (1994) og command and conquer 1 (1995) og den oversette klassikeren innen fantasy rts «War wind» (1996)å garantert sikkert i spill som kom tidligere enn de 3. Hehe bare reagerte at det ble nevnt at det var dungeon keeper som skapte den mekanikken, når det allerede var en vanlig brukt ting av mange spill lenge før dungeon keeper;-)

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.