Defender of the Crown får nyversjon

Hele Cinemaware-katalogen er kjøpt av en ny utgiver.

Cinemaware var en utvikler og utgiver av mange klassikere, og spesielt store var de på plattformer som Amiga og Atari ST. Deres Defender of the Crown var for eksempel et av de første spillene som virkelig viste hva en Amiga kunne gjøre, og titler som It Came from the Desert, Wings og The King of Chicago har fortsatt mange tilhengere.

Det er lenge siden Cinemaware selv gikk dukken, og i de siste årene har eiendelene deres vært i hendene til svenske Starbreeze. De hadde utvilsomt store planer da de kjøpte dem, men har slitt med store økonomiske problemer i lang tid, og dermed har Cinemaware-titlene ligget brakk.

Defender of the Crown på Amiga.
Defender of the Crown på Amiga. Spillet er en kombinasjon av strategi-, eventyr- og actionspill.

Ny utgiver med store planer

Nå har de solgt dem videre til en annen utgiver, nemlig Nordcurrent. Dette er nok et ukjent navn for de fleste, men det litauiske selskapet har holdt på i mange år, med en miks av «casual»-spill og spill mer rettet mot kjernespillere. Nå ønsker de å bli større på PC og konsoll, og her kommer Cinemaware inn.

I en pressemelding forteller Nordcurrent-sjef Victoria Trofimova at de tror nyutgaver av klassiske Cinemaware-spill vil fungere både for moderne spillere og de av oss som er litt opp i årene og føler nostalgi for de gamle spillene, og at dette innkjøpet vil bety mye for porteføljen deres.

Det første spillet som gjenfødes er Defender of the Crown. Det er naturlig nok tidlig enda, men designteamet til Nordcurrent har blitt satt på jobben. Målet skal være å lage et spill som ser og føles så autentisk ut som mulig.

Ellers er de åpne for samarbeid med andre utviklere om å fornye flere spill fra Cinemaware, selv om ingen avtaler er landet enda.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.