Spilldemoer og shareware med Spillegal

Deltagerne i podcasten Spillegal tar for seg fenomenet spilldemoer.

Spilldemoer eksisterer fortsatt, der vi får en liten forsmak på et spill for å forhåpentligvis få overbevist oss til å kjøpe det. Før i tiden var det vanlig at spillmagasiner gjerne hadde en diskett eller CD-plate festet til forsiden med smakebiter på de nyeste storspillene. Etterhvert som internett kom på banen ble det såklart også vanlig å bare laste ned en fristende spilldemo til datamaskinen. Men demodiskene var likevel vanlige til et godt stykke ut på 2000-tallet.

Slike menyer pleide vi å se mange av en gang i tiden.
Slike menyer pleide vi å se mange av en gang i tiden.

Mange har et like nostalgisk forhold til det å utforske et knippe nye spilldemoer, som det å spille fullversjoner av spill. Og det gjelder også oss i Spillegal.

Etterhvert gikk de største spillstudioene i stor grad bort fra å tilby spilldemoer, og lente seg mer på rene trailere og presentasjoner. Det betyr ikke at fenomenet forsvant, spilldemoer eksisterer fortsatt i høyeste grad. Steam setter stadig fokus på dem med sin Next Fest, en tilstelning der spill som tilbyr demoer løftes frem. Det pågår faktisk en slik Next Fest i skrivende stund!

Likevel er det omtrent bare de mindre produksjonene som holder tradisjonen ved like.

I episoden spør vi oss om hvilke spilldemoer vi har gode minner til og spilte mye. Var det kanskje noen spill der vi endte om med å spille demoen mer enn vi spilte det ferdige spillet? Vi spekulerer også litt i hvorfor spilldemoer ble mindre relevante for de store spillutgiverne.

Siden sist har vi også spilt forskjellige spill som Snowrunner, Session: Skate Sim, Donk! The Samurai Duck, New Super Lucky’s Tale og Tekken 8, og som vanlig blir de omtalt i den første halvtimen før vi begir oss ut på episodens tema.

Jeg nevner som alltid vår e-post hets@spillegal.no der vi gjerne tar imot tilbakemeldinger og innspill, eller bruk gjerne kommentarfeltet her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.