Legendarisk romspill får gratisversjon på Steam

Free Stars: The Ur-Quan Masters er «open source»-versjonen av Star Control 2.

Star Control 2 er kanskje ikke den mest kjente klassikeren fra PC-gullalderen på nittitallet, men det er til gjengjeld et spill mange setter svært høyt. For min egen del er det utvilsomt tidenes absolutte DOS-favoritt, med forbehold om at jeg forbinder enkelte andre potensielle kandidater til den statusen med Amiga i stedet.

Setter pris på politikere som sier det som det er.
Setter pris på politikere som sier det som det er.

Jeg har fortsatt til gode å lage tilbakeblikk på spillet, men du kan lese mer om det i en større artikkel der jeg babler i vei om musikken. Kortversjonen er at det er et slags åpen verden-basert rom-epos som kombinerer action, strategi og eventyrspill og legger det inn i et fantastisk univers det er en fryd å utforske.

Spillet er allerede tilgjengelig på Steam, i en samlepakke med forgjengeren. Men den koster noen kroner, og kjører på DOSBox. Nå kommer «open source»-utgaven, med en haug av tekniske forbedringer, og den er i tillegg helt gratis.

Navnet er Free Stars: The Ur-Quan Masters, og hvis du lurer på hvor Free Stars-biten kommer fra henger dette sammen med at et team som inkluderer mange av originalskaperne jobber med en oppfølger. Den heter Free Stars: Children of Infinity, og du kan tro jeg kommer til å følge med på den i tiden som kommer.

Men enn så lenge er det altså The Ur-Quan Masters som gjelder. Den kommer til Steam 19. februar. Trailer:

PS: Jeg snakket også om Star Control 2 i en episode av podcasten Spæll, der vi i tillegg trakk frem en rekke andre glemte DOS-perler.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.