Spæll presenterer Atari 2600

Bli med tilbake til syttitallet når podcasten Spæll tar for seg Ataris første konsoll.

Atari 2600 (som opprinnelig het Atari VCS) var ikke den første spillkonsollen som kom på markedet, men det var den første konsollen som virkelig slo an. Den kom på markedet i 1977, og var faktisk i salg helt til 1992. Totalt solgte den over 30 millioner eksemplarer.

Atari 2600.
Atari 2600.

Takket være den store suksessen ble Atari 2600 en svært rik og viktig spillplattform – delvis uten at Atari selv ønsket det, for de ville helst ikke at det skulle komme Atari-spill fra noen andre enn dem selv.

I ukens episode av podcasten Spæll får vi høre alt om Atari 2600 og spillene som gjorde den til en suksess. Adrian og Håkon har for anledningen hentet inn eksperthjelp fra podcasten Retro Crew, nemlig Atari-guruen Ketil Espenæs, og dermed blir det plenty av spennende detaljer og dypdykk.

Her kan du høre episoden:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.