Har du fått med deg denne nye indie-hiten?

Pokerinspirerte Balatro ble en umiddelbar suksess.

Balatro ser ikke ut som noen typisk storselger, takket være sin enkle, retroinspirerte grafikk og fokus på tradisjonelle spillekort. Men det brukte bare 72 timer på å selge over 250 000 kopier, og er fortsatt en av toppselgerne på Steam åtte dager etter lanseringen.

Dermed har det blitt den raskest selgende tittelen noensinne for utgiver PlayStack, og utvilsomt en god inntektskilde for enmannsutvikleren LocalThunk.

Nå skjønner jeg hvorfor kortstokken har jokere.
Nå skjønner jeg hvorfor kortstokken har jokere.

Suksessen ser også velfortjent ut, da Balatro omtrent bare ser ut til å ha høstet lovord. På Steam har det nesten 10 000 brukeranmeldelser, og brukerscoren ligger på «overwhelmingly positive».
Spillet kombinerer klassiske poker-regler med roguelite-elementer, der du kan utvide kortstokken og få spesialkort som gir deg nye egenskaper og potensielle vinnerstrategier underveis. Litt som Slay the Spire, altså, bare uten monstrene.

Noe av nøkkelen til spillets suksess ser ut til å være at utvikleren har vært flinke til å promotere demoversjoner av spillet før lanseringen, og at disse demoene har vist seg å være svært vanedannende. Dermed hadde det allerede opparbeidet seg et solid rykte da det kom på markedet.

Balatro er ute på PC, PS5, Xbox og Switch. Har du prøvd det? I så fall, hva syntes du om spillet?

2 kommentarer om “Har du fått med deg denne nye indie-hiten?”

    • Dette er et perfekt sofaspill å slappe av med. Kjøpte det da jeg leste denne artikkelen i går, og ble visst sittende… Over 10 timer så langt :)

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.