Retrotimen: 1942!

Husker du denne skytespillklassikeren?

1942 er et vertikalskrollende skytespill satt til en ikke helt realistisk versjon av den andre verdenskrigen, der du må knuse deg gjennom det svært så mektige japanske luftforsvaret, nå hovedstaden Tokyo og bombe militærmaskinen deres sønder og sammen (et noe overraskende konsept for et spill utviklet i nettopp Japan).

Spillet debuterte i arkadehallene i 1984 (noe som betyr at krigens avslutning var nærmere i tid da enn spillets utgivelse er nå), og havnet raskt på alt av hjemmeplattformer. Det ble en massiv suksess, både på konsoll og datamaskin. Dette får vi høre mer av i ukens episode av podcasten Retrotimen.

Ellers får vi som vanlig mye løsprat, om alt fra brettspill til overgangsalder, og det diskuteres også hva som egentlig skal til for at et spill skal holde på interessen i time etter time. Her kan du høre episoden:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.