cd SPILL banker banditter i Double Dragon

Redd dama og bank halve byen i dette slåssespillet fra åttitallet.

Det sideskrollende slåssespillet Double Dragon kom til arkadehallene i 1987, og ble en umiddelbar storsuksess der i gården. Dermed ble rettighetene til å lage ulike hjemmeversjoner raskt snappet opp, og det var britiske Mastertronic som grabbet rettene til å bringe spillet til plattformer som DOS og Amiga.

Double Dragon på PC. Bilde: Mobygames.
Double Dragon på PC. Bilde: Mobygames.

Double Dragon starter med at kjæresten til en av to brødre blir kidnappet av en gjeng banditter, og da er det som kjent bare én ting å gjøre: Banke seg vei gjennom bygatene for å redde henne. Man kan spille alene, men opplevelsen blir langt bedre om man har en venn med på laget.

Spillet var med å definere «beat ’em up»-sjangeren, og la grunnlaget for senere utgivelser som Streets of Rage og Final Fight. Og selv om serien ikke er like kjent i dag som den en gang var, kommer det fortsatt nye utgivelser nå og da.

I ukens episode av podcasten cd SPILL er PC-versjonen som skal til pers. Den matcher kanskje ikke arkadeversjonen på grafikkfronten, men fungerer den som et okay spill? Hør Sigve og MrMamen ta et lite Double Dragon-dypdykk her:

 

En kommentar om “cd SPILL banker banditter i Double Dragon”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.