Noen retroutgivelser du sikkert ikke har hørt om

Uootoy, Greebles og Command Adventures: Starship.

Det dukker stadig opp nye retroutgivelser, og heldigvis er det ikke bare de kjente klassikerne som får nytt liv. Også mer ukjente titler får sjansen på nytt, og her er tre slike som har blitt sluppet på Steam i det siste:

  • Uootoy 3671 – En videreutvikling av det japanske spillet Uootoy, som ble lansert på datamaskinplattformene FM-7, PC-88 og Sharp X1 på åttitallet. Dette er et plattformspill med hjernetrim-elementer. Konseptet er det samme som før, men spillet har tonnevis av nye brett, musikk laget av arkadespill-legenden Junko Ozawa (som vi har intervjuet før!) og et innebygd redigeringsverktøy. Uootoy er ikke et spill jeg kjenner til, men det ser ut til å være en ukjent perle.
  • Greebles – En nyversjon av et shareware-spill som kom til Macintosh i 1997. En kombinasjon av action og hjernetrim, der du navigerer deg rundt i labyrintaktige miljøer og (blant annet) kverker fiender ved å dytte blokker på dem. Ser ut til å være en liten kultklassiker for Mac-folket. Har blant annet nettbasert samarbeidsspill.
  • Command Adventures: Starship – En ren relansering av et DOS-basert romspill fra 1993. Som romskipkaptein blir du din egen lykkes smed i et stort og åpent univers.

Vekker noen av disse interessen? Gi lyd fra deg i kommentarfeltet!

NB: Det kan være greit å påpeke at jeg har hatt en del med skaperen av nye Uootoy å gjøre i årenes løp. Her er også et intervju med ham.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.