Obsidians spionrollespill Alpha Protocol er tilbake

I årevis har spillet vært utilgjengelig, men nå er det tilbake i salg.

Obsidian Entertainment er i dag mest kjent for spill som Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity og The Outer Worlds. Men de har en rekke mindre kjente spill på rullebladet, inkludert kultklassikeren Alpha Protocol – et actionrollespill som dropper fantasy, sci-fi og postapokalypse til fordel for en moderne spionfortelling.

Alpha Protocol.
Alpha Protocol.

I likhet med en annen kjent kultklassiker, Vampire: The Masquerade – Bloodlines, er Alpha Protocol et ekstremt ambisiøst spill med store problemer. Og på samme måte som i nevnte vampyrspill, er ambisjonsnivået og de tingene spillet gjør riktig (slik som valgfrihet og en handling som reagerer på valgene du tar) mer enn nok til å veie opp for problemene.

Lisenskrøll fikk spillet fjernet

I flere år har Alpha Protocol vært utilgjengelig. Spillet brukte en lisensiert låt, og siden det var utgiver Sega og ikke Obsidian som til syvende og sist eide rettighetene til spillet, hjalp det ikke at Obsidian gjerne ville ordne problemet. Så da lisensen til låten gikk ut på dato, ble spillet trukket fra markedet.

Men noen hos nettbutikken GOG ville tydeligvis ha spillet tilbake, og har jobbet i cirka halvannet år med å få orden i alle sakene som var nødvendige for å relansere spillet. Nå er det sluppet igjen, og ikke bare er den lisensierte låten fortsatt med, men GOG har lagt til «achievements» og full kontrollerstøtte, og fikset kompatibilitetsproblemer med moderne Windows-versjoner.

Du finner Alpha Protocol på GOG. Her er en trailer, fulgt av en liten dokumentar om relanseringen:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.