Sjeldent NES-spill med morsomt navn ute på Switch og Steam

Hebereke!

Ja, jeg sliter litt med å lage gode overskrifter, ingresser og slikt. Men Hebereke: Enjoy Edition er altså lansert på Steam og Switch. Dette er en ny utgave av NES-spillet Hebereke, også kjent som Ufouria: The Saga (ikke like morsomt, men fortsatt veldig rart).

Spillet er selvsagt japansk, og er også ganske sjeldent. Jeg så en komplett utgave til salgs på eBay for 10 600 kroner pluss frakt, men hvor mye det sier vet jeg ikke siden gamle konsollspill har et absurd prisnivå for tiden. I dette tilfellet er nok prisen en kombinasjon av sjeldenhet og det faktum at man i nyere tid ser mer positivt på spillet enn man gjorde da det kom ut.

Skal jeg ha Hebereke kjøper jeg det uansett heller til 110 kroner på Steam.

Slik ser altså spillet ut.
Slik ser altså spillet ut.

Plattformspill med særegen grafikk

Hebereke eller Ufouria er altså et plattform-/actionspill for NES. Jeg ser det beskrives som et Metroidvania-spill rundt forbi, som typisk betyr at du gradvis låser opp et større spillmiljø ettersom du skaffer deg nye egenskaper. Grafikken er søt og fargerik, med distinkte figurer (litt for distinkte, faktisk, for det var visstnok de rare karakterene som gjorde at spillet aldri ble sluppet i USA).

Enjoy Edition introduserer nye måter å spille på, nettbaserte rangeringslister, ekstrainnhold og selvsagt muligheten til å lagre eller spole tilbake spillet. Siden dette er den japanske utgaven, er all teksten i selve spillet (altså utenfor menyer og slikt) på japansk, men når du låser opp spesifikke punkter i spillet (der det prates) kan du få en engelsk oversettelse via noe som heter Snapshots.

Ellers kan det jo nevnes at spillet faktisk fikk en oppfølger for konsoll og PC her om dagen (i februar). Her finner du informasjon om den (på japansk, men butikklenkene er jo åpenbare). Da avslutter vi med lenke til det offisielle nettstedet (på engelsk), og en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.