De gamle Anno-spillene er ute på Steam

Men du trenger fortsatt Ubisoft-konto for å spille dem.

De gode nyhetene: Anno History Collection har blitt sluppet på Steam. De dårlige? Du kommer ikke unna Ubisoft Connect om du kjøper dem der. Det betyr at du må ha en Ubisoft-konto, og Ubisoft Connect på maskinen din, og «bredbånd» er lagt inn som et systemkrav. Så, eh. Ubisoft ubisofter[*] igjen.

Enten er dette bildet krympet, eller så har øynene mine blitt veldig dårlige. Begge kan for så vidt være sant.
Lykke til å spille Anno 1503 i 4K, du må jo ha kikkert for å se knappene på grensesnittet.

Men dette er jo klassikere, så da er det kanskje verdt det ekstra bryet? Ikke vet jeg, men jeg kan i alle fall dele litt informasjon om Anno History Collection. Kort sagt er det snakk om nye utgaver av de fire første Anno-spillene, og du kan kjøpe dem hver for seg eller i en samlepakke. Her er de inkluderte spillene:

• Anno 1602 (fra 1998) og ekspansjonen New Islands, New Adventure
• Anno 1503 (fra 2003) og ekspansjonen Treasures, Monsters & Pirates
• Anno 1701 (fra 2006) og ekspansjonen The Sunken Dragon
• Anno 1404 (fra 2009) og ekspansjonen Venice

Alle spillene skal være spillbare i 4K-oppløsning og flerspillerfunksjonaliteten skal ha blitt oppgraderet og utvidet. Anno 1503 har også fått flerspiller, noe det ikke hadde i utgangspunktet. Ellers skrytes det av at du kan laste inn dine gamle spill om du har dem liggende, siden de nye versjonene er kompatible med de gamle.

Anno 1404 var allerede tilgjengelig på Steam, men nå har denne versjonen blitt oppgradert til History Edition. Gode nyheter for eksisterende eiere, skjønt det hadde nok vært greit om de også fikk tilgang på versjonen av spillet de faktisk kjøpte (i tilfelle den nye ikke fungerer på systemet deres, for eksempel).

Anno-serien er som du sikkert vet strategispill der du må bygge opp et samfunn i nyoppdagede landområder typisk spredd over flere øyer. Hver øy har ulike ressurser tilgjengelig, og jo mer du vokser, jo flere typer ressurser trenger du. Dermed tvinges du til å bygge nye kolonier, og finne effektive måter å produsere og frakte alle varene som trengs for å vokse enda mer.

Serien ble opprinnelig skapt av østerrikske Max Design, som la ned virksomheten etter lanseringen av seriens andre utgivelse. Så tok studioet Related Design over, på oppdrag for daværende utgiver Sunflowers, før begge ble kjøpt av Ubisoft.

* Å ubisofte er et verb som betyr å gjøre noe dumt og kundefiendtlig, som alle misliker. Det er også implisitt at dette er langt fra første gangen du gjør noe dumt og kundefiendtlig, som alle misliker. Faktisk har du gjort det så mange ganger at den generelle forventningen er at det meste du foretar deg er noe dumt og kundefiendtlig, som alle misliker.

Vi finner ikke dette verbet i ordboka, men om noen år har nok Språkrådet tatt det inn i varmen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.