– Jeg spiller fortsatt hver dag

Vi har fått noen ord med Atari-legenden Nolan Bushnell.

Når det kommer til spill, er få navn like legendariske som Nolan Bushnell. I 1971 skapte han tidenes første helelektroniske arkadespill, Computer Space, sammen med Ted Dabney. Senere grunnla de to Atari, og deres første spill, Pong, var spillet som med sin suksess etablerte en hel arkadespillindustri.

Nolan Bushnell i 2013. Bilde: Tech Cocktail (CC BY-SA 2.0).
Nolan Bushnell i 2013. Bilde: Tech Cocktail (CC BY-SA 2.0).

På samme måte var selskapets Atari 2600 den første hjemmekonsollen med genuin suksess, og i dag er det helt umulig å se for seg hvordan spillhistorien hadde vært uten Atari. Det er med andre ord ingen overdrivelse å si at Nolan Bushnell er et av de viktigste menneskene i spillenes historie.

I dag er han 81 år, og fortsatt aktiv i spillindustrien. Ikke bare det, men han er fortsatt glad i spill:

– Jeg spiller fortsatt, og mens jeg ikke liker førstepersonsskytere spiller jeg hjernetrimspill hver dag på telefonen eller datamaskinen min, forteller han til Spillhistorie.no.

På spørsmål om hvilke spill han har som favoritter, trekker han frem Sudoku og Triple Match. Men han koser seg også med klassiske Atari-spill:

– Jeg har en Polycade som har alle de gamle spillene i arkadeform. Jeg elsker Asteroids og Centipede, sier han.

Liker dagens Atari

Atari 2600. Bilde: Mats Lindh.
Atari 2600. Bilde: Mats Lindh.

Atari eksisterer fortsatt, selv om dagens versjon av selskapet egentlig ikke er den samme som versjonen Bushnell grunnla tidlig på syttitallet. Likevel liker Bushnell det de holder på med:

– Jeg er veldig glad for at Wade Rosen nå er sjef hos Atari. Han er en glimrende leder som tar selskapet i noen interessante retninger, og som ivrer for å bevare selskapets arv.

Bushnell forteller at han «liker tanken på å både bevare og oppdatere gamle troper til moderne teknologi,» samtidig som han opplever den moderne spillindustrien som «spennende og veldig variert.»

Til slutt måtte vi spørre hva han mener er den viktigste arven etter Atari:

– Jeg mener at det å være først alltid har en viktig posisjon i historien. Og Ataris arbeidsmiljø var en «game changer» for Silicon Valley, og er en viktig del av historien, sier Bushnell til Spillhistorie.no.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.