Beyond the Ice Palace får oppfølger

At dette Elite-spillet fra 1988 skulle få oppfølger i 2024 hadde vi ikke trodd.

Et av mange åpenbart retroinspirerte spill som ble vist frem på torsdagens Guerilla Collective-show var Beyond the Ice Palace 2, en oppfølger til et spill som kom ut for blant annet Commodore 64 og Amiga i 1988. Den så vi rett og slett ikke komme.

Flotte piksler.
Flotte piksler.

Beyond the Ice Palace var et Ghosts ‘n Goblins-inspirert plattform-/actionspill som på Commodore 64 skilter med en temmelig kul låt laget av den profilerte spillkomponisten David Whittaker. Spillet har et rimelig godt rykte, skjønt noen klassiker regnes det ikke for å være.

Oppfølgeren ser et par hakk mer raffinert ut, men følger til en viss grad i samme stil – det er åpenbart at Ghosts ‘n Goblins er en inspirasjonskilde her også. Men vi loves mer åpne miljøer, fulle av hemmeligheter, og et omfattende oppgraderingssystem for spillfiguren.

Beyond the Ice Palace 2 kommer til Steam, Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S og Xbox One i løpet av 2024. Det utvikles av Storybird Studio, og gis ut av PQube. Her er traileren:

Originalutgiveren Elite Systems eksisterer forøvrig fortsatt, men for en tid siden begynte de å selge unna sine gamle merkevarer. Det er nok derfor vi ser Beyond the Ice Palace 2 nå – kanskje andre Elite-spill også får overraskelsesoppfølgere i årene som kommer?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.