Game Informer har blitt lagt ned

Det amerikanske spillbladet er nedlagt etter 33 år, og nettsiden har blitt stengt.

I helgen kom den plutselige nyheten om at en av institusjonene innenfor internasjonal spilljournalist, amerikanske Game Informer, har blitt lagt ned. Det trykte spillbladet har holdt det gående i 33 år, så det var et av de lengstlevende i bransjen. I tillegg hadde de et stort nettsted som ble lagt ned samtidig med bladet.

Ifølge flere av de rundt 20 ansatte ble de sagt opp på dagen, uten å ha fått noen hint om beslutningen på forhånd. De var omtrent 70% ferdige med bladets neste nummer, ifølge tidligere innholdsredaktør Kyle Hilliard, og en av journalistene skal ha vært midt i en arbeidsreise da nyheten kom.

Game Informer-nettstedet er nå erstattet med en generisk farvel-melding, tilsynelatende skrevet av noen utenfor teamet. Game Informer eies av den amerikanske spillkjeden GameStop, som naturlig nok har slitt med dalende salg i de siste årene. Men noen grunn til at de valgte å legge ned Game Informer nå har de ikke gitt.

Det er ikke kjent om det er noen planer for nettstedet og bladets enorme artikkelarkiv. Her kan du se en video som tar for seg Game Informers store spillsamling (hva som skjer med den nå er også uklart):

Les mer om nyheten hos Kotaku.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.