Shadowrun-utviklerne med mørkt rollespill

Harebrained har kunngjort Graft, et rollespill som ser mildt sagt dystert ut.

Den amerikanske utvikleren bak nyere Shadowrun og Battletech-spill, Harebrained Schemes, har kunngjort sitt første nye spill etter at de ble separert fra sine tidligere eiere i Paradox Interactive. Det heter Graft, og ser ut til å være noe for seg selv.

Jeg skrev det var mørkt, gjorde jeg ikke?
Jeg skrev det var mørkt, gjorde jeg ikke?

Skrekk og cyberpunk

Harebrained beskriver det selv som et «post-cyberpunk survival horror RPG», der du befinner deg ombord på en gigantisk romstasjon ved navn Arc. Her har mørke krefter gradvis tatt over, og stasjonens siste bastion har nylig falt. Målet ditt er å forlate stasjonen før alt håp er ute.

En av spillets mer unike mekanismer er at du kan rive av biter av de falne fiendene dine, og putte dem på din egen kropp (derav navnet). Dermed får du nye egenskaper, men medaljen har en bakside. Det betyr nemlig at en del av fiendene blir en del av deg, og at du dermed forandres hver gang du gjør dette.

Det virker som Graft fortsatt er ganske langt unna, og jeg mistenker vel at Harebrained har kunngjort det tidlig for å prøve å sikre seg investeringer eller en utgivelseskontrakt. Rettighetene til deres tidligere utgivelser forble hos Paradox, så de er nok avhengige av nye inntektskilder for å overleve lenge nok til at spillet kan se dagens lys.

Selv sier de at Graft tar med seg det beste fra både Shadowrun og Battletech (som er serier de ikke lenger kan jobbe med). Jeg elsket Shadowrun-spillene deres, og krysser fingre og tær for at de når målstreken med Graft. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.