Spørsmål og svar med: Tim Arnold – The Pinball Hall of Fame

Planlegger du å besøke Las Vegas? I så fall bør du kanskje vurdere en tur til Pinball Hall of Fame.

Hos Pinball Hall of Fame i Las Vegas kan besøkende kose seg med over 364 forskjellige flipperspill. Med en samling på cirka 700 maskiner (inkludert arkadespill) tilbyr dette stedet en sjelden mulighet til å utforske et bredt utvalg av både gamle og nye flipperspill. Pinball Hall of Fame drives som en ideell organisasjon støttet av Las Vegas Pinball Collectors Club, og tar gjerne imot donasjoner for å bidra til å bevare disse ikoniske maskinene. Tim Arnold er daglig leder for stedet, og vi stilte ham noen spørsmål.

Tim Arnold.
Tim Arnold.

Er Pinball Hall of Fame en arkadehall eller et museum?

Pinball Hall of Fame er begge deler! For de som ønsker historiske og gamle maskiner, finnes det rader med flipperspill på sidene. For de som vil ha de nyeste Stern-maskinene, er det en midtrad. For barna finnes Skee-ball. For videospillspillere er det orginal-versjoner av arkadespill overalt. Fordelen med å ha så mye plass er at det gjør det mulig for oss å vise frem mange produktlinjer, ikke bare én!

Så vidt jeg har forstått, har dere 364 spill. Hvor mange av dem er for tiden i fungerende stand?

Jo eldre de blir, jo oftere går de i stykker. Økonomiske behov tilsir at de nyeste spillene reparerest først og raskest. I travle tider vokser haugen av døde spill, og i rolige tider krymper den. Det er et ubegrenset behov for reparasjon, men en begrenset tilførsel av mekanikere.

Dere tar 25 cent per spill og har ikke ekstra inntekter fra ting som inngangsbilletter eller salg av drikkevarer. Hvordan klarer dere å holde åpent?

Alle spillene tar kun 25 cent-mynter. Amerikanere kaller dem «Corders»[også kjent som «quarters» – red.]. Bare de eldre maskinene kan spilles med én Quarter. Jo nyere maskinen er, desto flere mynter trengs. De nyeste flipperspillene krever fire mynter, altså én dollar.

Pinball Hall of Fame. Bilde: Scott Reuben, Vital Vegas.
Pinball Hall of Fame. Bilde: Scott Reuben, Vital Vegas.

Hva er ditt minst favoritt flipperspill?

Som daglig leder har jeg ikke lov til å ha en mening om produktet mitt. Jeg må se på inntekter og utgifter og ta rasjonelle beslutninger basert kun på fakta. I mitt personlige liv liker jeg å bryte med hunden min, men jeg liker ikke å bryte med alligatorer. Det overlater jeg til de profesjonelle.

Har du en ‘hvit hval’—et spill du har jaktet på, men ikke klart å få tak i ennå?

Problemet mitt er at jeg har for mange maskiner og ikke nok tid i løpet av dagen til å få alle reparert. Den «hvite hvalen» ville vært mer tid!

Tusen takk, Tim, for at du tok deg tid til å svare på våre spørsmål.

To av bildene i artikkelen er lånt fra Vital Vegas og brukt med tillatelse. Bildet av Tim Arnold har vi fått av Tim Arnold.

Les våre tidligere «Spørsmål og svar med:»

Click here for an English version of this post.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.