Gobliins 6 har blitt kunngjort

Det blir flere eventyr med de rare småtrollene.

Gobli(ii)ns er en serie som har holdt det gående ganske lenge – Martin har skrevet en fin artikkel om det første spillet i serien, som kom ut på Amiga i 1991. Nå har hovedmannen bak serien, Pierre Gilhodes, kunngjort Gobliins 6.

Kjent modell

Kjenner du serien fra før, er det neppe så mange overraskelser her. Vi får et eventyrspill fullt av puslenøtter, der eksperimentering spiller en viktig rolle. Og vel så viktig er alle de håndtegnede animasjonene som eksperimenteringen resulterer i, enten du er på rett spor eller ikke.

Nytt denne gangen er at spillet tilpasses vanlige bredskjerm-monitorer – forgjengeren fra noen år tilbake var faktisk låst til samme 4:3-format som de gamle spillene, selv om oppløsningen var betydelig høyere. Et bedre lagresystem og andre moderniseringer loves også.

Gobliins 6 har vært under utvikling siden i fjor vår, og er fortsatt en stund unna. På Kickstarter, der deler av utviklingskostnadene folkefinansieres, har Gilhodes satt desember 2025 som leveringsdato. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.