Cities: Skylines passerer straks én million spillere

cities2Det viser seg merkelig nok at det er gode penger å tjene på å lage bybyggerspill i 2015. Paradox har allerede annonsert at det har blitt deres bestselgende tittel noensinne ved lansering, og nå er spillet på vei til å bli en millionselger.

Jeg gleder meg til å fly helikopter her.
Jeg gleder meg til å fly helikopter her.

SteamSpy er et nytt nettsted som benytter seg av offentlig tilgjengelig data fra Steam-systemet for å gjette seg til hva slags salgstall spill har fått. Det er ikke hundre prosent nøyaktig, men metodikken er solid og er i praksis en videreutvikling av arbeidet Ars Technica gjennomførte med sin Steam Gauge. Du kan søke opp et hvilket som helst Steam-spill, og se sånn cirka hvor mange som eier det. Veldig fascinerende.

Jeg søkte opp Cities: Skylines. Per i dag har det 932 531 eiere – riktignok med en feilmargin på 41051, ifølge SteamSpy. Det betyr etter alt å dømme at spillet har mellom 900 000 og 1 000 000 eiere (inkludert pressekopier og så videre). Jeg tipper at vi snart får en annonsering fra Paradox.

Og når folk finner ut at de kan fly helikopter i byen sin, går nok tallene enda mer opp.

Jepp: Takk gudene for at spillet har modifikasjonsstøtte. For noen dager siden dukket det opp en førstepersons-mod, og nå viser det seg jommen at noen er iferd med å gjenskape SimCopter for Cities: Skylines. Galskap! Og utrolig kult. Se en video fra modden her:

Rock, Paper, Shotgun hadde forøvrig nylig et spennende intervju med Colossal Order-sjef Mariina Hallikainen. Der røpet hun at selskapet snart vil begynne å jobbe med et nytt spill, som ikke er verken Cities in Motion 3 eller Cities: Skylines 2. Faktisk er det noe helt nytt, som er «i alle fall litt annerledes enn det [de] har gjort tidligere». Jeg har en liten drøm om at den nye økonomiske friheten fører til at Colossal Order kan bli en slags moderne versjon av Maxis fra nittitallet. SimEarth trenger en nyversjon!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.