C64-nytt: Knight & Grail 3 og mer

Miljøet rundt Commodore 64 er utrolig aktivt, og det er flere spennende prosjekter på gang. Siden vårt mål er å slå alle de andre norske spillsidene på Commodore 64-dekning (vi kan jo ikke slå dem på noe annet), tenkte jeg det kunne være på sin plass med en liten oppsummering av ferske spillnyheter for plattformen.

Først ut er Knight & Grail 3, som har fått en ny video (og nei, jeg aner ikke hva som skjedde med Knight & Grail 2). Jeg elsket originalspillet, som antakeligvis fortsatt er det eneste kommersielle Commodore 64-spillet som har blitt anmeldt av et ledende, norsk spillnettsted. Spillet ser ut til å følge ganske tett i forgjengerens fotspor, og er et sideskrollende action/plattform-spill som har visse likhetstrekk med Metroidvania-sjangeren. Videoen (sammen med resten av nyhetene) finner du under.

Knight & Grail 3 skal jeg definitivt skrive mer om, når det kommer ut.

Gravitrix.
Gravitrix.

Et annet Commodore 64-spill som ser ganske pent ut er Sam’s Journey. Dette er et plattformspill som strekker maskinens grafiske kapasitet til det ytterste, og sånn sett minner meg litt om Mayhem in Monsterland. Kanskje ikke et spill jeg ser like mye frem til som Knight & Grail 3, men det virker artig. Ta en titt på det offisielle nettstedet.

Retroutgiveren RGCD har annonsert flere nyheter i det siste. I tillegg til P0 Snake, som vi skrev om tidligere, har de lansert et hjernetrimspill som heter Gravitrix. Betal hva du vil (fra 2,99 dollar og opp) for en digital kopi, eller betydelig mer for en samlerutgave på elektronisk kassett.

X-Force.
X-Force.

RGCD forteller også at de snart planlegger å lansere basketballspillet Jam It og det skrollende romskytespillet Moonspire. En demo av sistnevnte finnes på CSDB.

Vi tar også med en nyhet fra Psytronik: Nå kan du forhåndsbestille det vertikalt skrollende romskytespillet X-Force på nettbutikken deres. Dette er en av seks utgivelser Psytronik har på gang. Utvalget inkluderer antakeligvis actionspillet Hyperion, det nyeste spillet fra Trevor Storey og Georg Rottensteiner.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.