Ghosts’n’Goblins vs Ghosts’n’Goblins Arcade

For en stund siden skrev jeg en stor artikkel om det herlige Commodore 64-spillet Ghosts’n’Goblins Arcade. Nå har jeg gått tilbake til saken for å gjøre den bedre – ved å legge til en stor video med gameplay fra spillet. Jeg laget også en video fra originalversjonen, for å vise forskjellene på originalutgaven fra 1986 og nyutgaven fra 2015. Videoene kan du også se under.

Her er videoen fra originalspillet. Jeg spiller så langt jeg klarer, som viste seg å være overraskende langt. Etterpå (fra og med cirka 08:55) lar jeg tittelmelodien gå.

Så har vi videoen fra Arcade-versjonen. Den består av mange forskjellige deler, så jeg har lagt inn en oversikt under.

  • 0-3:50 – Tittelskjerm og -melodi. Jeg blir skuffet om du hopper over.
  • 3:50-14:45 – Jeg spiller spillet to ganger uten å jukse, og kommer vel litt over halvveis gjennom det andre store området i spillet.
  • 14:45-18:42 – Jeg prøver meg på det tredje store området i spillet.
  • 14:42-22:42 – Jeg prøver meg på det fjerde store området i spillet. Beklager at jeg dør når musikken skal til å nå klimaks.
  • 22:42-28:35 – Det femte store området.
  • 28:45-30:55 – Det sjette store området – det går ikke så bra. Resten av spillet får dere oppdage selv.
  • 30:55-slutt – Introduksjonsskjermen til spillet, med musikk og skrolltekst.

Dette er ikke første gangen jeg går tilbake til en eldre sak for å legge inn video. Jeg har også gjort det med tilbakeblikkene på Tower of Babel og Star Fleet 1: The War Begins. Sjekk dem ut, hvis du ikke har gjort det allerede!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.