Ghosts’n’Goblins vs Ghosts’n’Goblins Arcade

For en stund siden skrev jeg en stor artikkel om det herlige Commodore 64-spillet Ghosts’n’Goblins Arcade. Nå har jeg gått tilbake til saken for å gjøre den bedre – ved å legge til en stor video med gameplay fra spillet. Jeg laget også en video fra originalversjonen, for å vise forskjellene på originalutgaven fra 1986 og nyutgaven fra 2015. Videoene kan du også se under.

Her er videoen fra originalspillet. Jeg spiller så langt jeg klarer, som viste seg å være overraskende langt. Etterpå (fra og med cirka 08:55) lar jeg tittelmelodien gå.

Så har vi videoen fra Arcade-versjonen. Den består av mange forskjellige deler, så jeg har lagt inn en oversikt under.

  • 0-3:50 – Tittelskjerm og -melodi. Jeg blir skuffet om du hopper over.
  • 3:50-14:45 – Jeg spiller spillet to ganger uten å jukse, og kommer vel litt over halvveis gjennom det andre store området i spillet.
  • 14:45-18:42 – Jeg prøver meg på det tredje store området i spillet.
  • 14:42-22:42 – Jeg prøver meg på det fjerde store området i spillet. Beklager at jeg dør når musikken skal til å nå klimaks.
  • 22:42-28:35 – Det femte store området.
  • 28:45-30:55 – Det sjette store området – det går ikke så bra. Resten av spillet får dere oppdage selv.
  • 30:55-slutt – Introduksjonsskjermen til spillet, med musikk og skrolltekst.

Dette er ikke første gangen jeg går tilbake til en eldre sak for å legge inn video. Jeg har også gjort det med tilbakeblikkene på Tower of Babel og Star Fleet 1: The War Begins. Sjekk dem ut, hvis du ikke har gjort det allerede!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.