Likte du Descent? Ta en titt på Sublevel Zero

Romskytespillet Sublevel Zero har nå blitt lansert, og er for eksempel å finne på Steam og GOG. Dette spillet er laget i samme stil som nittitallsklassikeren Descent, og skilter blant annet med en deilig, retroinspirert presentasjon.

Jeg husker da Descent ble annonsert, og presentert av datidens spillblader som Doom-dreperen over alle Doom-drepere. I Doom var du begrenset til å løpe rundt på bakken, i Descent kunne du bevege deg i alle retninger. Det var helt klart det neste steget på utviklingsstigen til førstepersons skytespill. Fra nå av ville det være avleggs å leke soldat.

Slik ble det selvsagt ikke. Descents undersjanger, med sine «6 degrees of freedom», fikk noen knallspill i årenes løp. Forsaken, for eksempel. Men det var de tradisjonelle førstepersonsskyterne som vant kampen om spillerne, og det viste seg rett og slett at folk synes det var ganske greit å løpe rundt på bakken.

Descent fikk imidlertid sine tilhengere, og de har altså vært rimelig sulteforet i de siste årene. For dem er utvilsomt Sublevel Zero svært godt nytt, og det virker så langt som spillet har fått en god mottakelse. Det er imidlertid ikke noen ren Descent-klone – spillet har nemlig «roguelike»-elementer som datagenerte nivåer og permanent død.

Her er en trailer. Hvis musikken er representativ for den vi finner i spillet, er det fare for at den alene er grunn nok til å kjøpe det:

Det er forresten alltid gøy å se Mastertronic som utgiver på ting, selv om jeg vet at dagens Mastertronic har fint lite med åttitallets versjon å gjøre.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.