System Shock får en skikkelig nyutgave

Og de nye eierne av serien utelukker ikke System Shock 3.

For noen måneder siden ble System Shock tilgjengelig for salg for første gang siden nittitallet, og den relanserte utgaven inneholdt en rekke forbedringer. Men nå viser det seg at utgiverstudioet Night Dive Studios ikke bare har kjøpt alle rettighetene til serien, men også jobber med en skikkelig nyversjon av klassikeren.

De har blant annet fått med seg spillets originale konseptartist, Robert Waters. Den nye utgaven vil ikke bare komme til PC, men også konsoll.

I samtaler om System Shock 3

Dette kommer frem i et portrettintervju på nettstedet FastCompany, der vi får et interessant innblikk i hvordan studioet har utviklet seg. I intervjuet sier de også at de allerede er i samtaler med større utgivere om et potensielt samarbeid for å få til et tredje spill i serien. Dette er imidlertid ikke noe de kan gjøre på egenhånd:

– For å lage et nytt System Shock-spill må vi bruke ressurser og tid som vi ikke har, og det er ikke dette som er kjernevirksomheten vår, sier Larry Kuperman fra Night Dive Studios.

System Shock er et førstepersons actioneventyr som opprinnelig kom ut i 1994. Spillet skilter blant annet med stor taktisk frihet, og inkluderer rollespillelementer som lar deg skreddersy figuren din underveis i spillet. Arven etter System Shock finner vi blant annet i spill som BioShock, Deus Ex og Dishonored.

Her er traileren til den forbedrede utgaven som nylig ble utgitt:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.