Nå kan du laste ned det kansellerte Atari-spillet Star Raiders II

Originalskaper Aric Wilmunder har delt det med omverdenen, rundt 35 år etter at han opprinnelig jobbet med spillet.

Star Raiders var en ambisiøs førstepersons romsimulator laget for Ataris 8-bitsplattformer i 1979. Spillet er kanskje ikke så kjent i dag, men det var en grensesprengende utgivelse da det kom ut, og ble et av de viktigste spillene for Atari 400 og 800. Da Stanford University i 2007 laget en liste over de ti viktigste spillene noensinne, var Star Raiders med.

Manual-coveret til Star Raiders.
Manual-coveret til Star Raiders.

Originale Star Raiders ble Doug Neubauer, men en oppfølger var lenge under utvikling av en annen Atari-utvikler, nemlig Aric Wilmunder. Han jobbet med spillet i omkring ett år mens han var ansatt hos Ataris R&D-avdeling, men spillet ble kansellert få måneder før det egentlig skulle bli ferdig.

Et annet spill ble Star Raiders II

Kanselleringen ser ut til å skyldes at Atari hadde jobbet med et spill basert på filmen The Last Starfighter, og da filmen ikke ble noen suksess valgte de å gjøre dette spillet om til Star Raiders II i stedet – uten å ta hensyn til at det allerede var en oppfølger på vei, ifølge Wilmunder.

Men nå er spillet tilgjengelig på nettet, og kan lastes ned via AtariAge-forumet. Der finner du også instruksjonene du trenger. Wilmunder stoppet arbeidet på spillet da det ble kansellert, og sier at det fortsatt er ting som trenger finpuss. Et eksempel er fiendens kunstige intelligens.

For å finne ut mer om spillet kan du laste ned den nyeste episoden av podkasten ANTIC, der Wilmunder intervjues. Her er en video fra spillet:

Om du, som meg, er en tilhenger av eventyrspillene fra LucasArts, kjenner du utvilsomt igjen Wilmunders navn. Han lagde aldri noen eventyrspill selv, men skapte SCUMM-systemet sammen med Ron Gilbert. Alle de klassiske 2D-eventyrene fra LucasArts ble laget ved hjelp av SCUMM.

(via Indie Retro News)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.