Se tre Civilization-designere diskutere seriens historie

Sid Meier, Brian Reynolds og Soren Johnson snakker om 25 år med Civilization. Bonus: Rhianna Pratchett, Todd Howard, Hideo Kojima og Guillermo del Toro.

I forbindelse med spillutviklerkonferansen DICE 2016 ble det holdt flere interessante paneldiskusjoner, som ble strømmet live på nettet i går. Heldigvis havnet alt sammen også på YouTube, slik at vi kan se det når vi ønsker. Slik som i kveld, for eksempel.

Sid Meier og gjengen snakker om Civilization

For meg blir nok høydepunktet paneldiskusjonen om Civilization-seriens 25-årsjubileum. Her deltar Sid Meier (seriens «far», og originalspillets hoveddesigner), Brian Reynolds (hoveddesigner på Civilization II) og Soren Johnson (designer på Civilization III og hoveddesigner på Civilization IV), og panelet modereres av Bruce Shelley (designer på originalen, men mer kjent for Age of Empires).

Men vi får også se spillskribent Rhianna Pratchett (Tomb Raider, Overlord) diskutere karrieren som skribent for spill, en samtale med Bethesdas Todd Howard (The Elder Scrolls, Fallout), samt en samtale med Hideo Kojima og Guillermo del Toro (som samarbeidet på et nå kansellert grøsserspill). De to sistnevnte røper forøvrig at de planlegger å jobbe sammen på noe nytt.

Hele greia er på cirka 6 timer, men den første timen er stort sett bare venting på at noe skal skje. Den første diskusjonen (Civilization) starter like over 54 minutter inn i videoen:

Du kan forøvrig også ta en titt på debattene fra dagen før:

En kommentar om “Se tre Civilization-designere diskutere seriens historie”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.