Matt Gray kommer til Retrospillmessen

Mannen bak noe av tidenes beste spillmusikk tar turen til Sandefjord til våren.

Årets Retrospillmesse (14-15. mai) får besøk av Matt Gray, som blant annet har stått for musikken til Commodore 64-spillet The Last Ninja 2. Låtene han lagde for dette spillet regnes som noe av det aller beste av spillmusikk fra åttitallet, og får naturlig nok en prominent plass på hans nye prosjekt, Reformation, som han vil promotere på messa.

The Last Ninja 2.
The Last Ninja 2.

I tillegg til The Last Ninja 2 har Gray blant annet stått for musikken for spill som Bangkok Knights, Que-Dex, Hunter’s Moon, Driller og Tusker. Reformation er en samling med fem CD-er fulle av remixer av både hans egne klassikere, og et utvalg låter fra musikere som Martin Galway, Rob Hubbard og Chris Hülsbeck. Du kan sjekke Soundcloud-siden hans for tidligversjoner av mange av Reformation-låtene.

Matt Gray vil blant annet delta i et Q&A-panel for å svare på spørsmål fra besøkende på arrangementet. Som en forsmak kan du kose deg med det originale lydsporet til The Last Ninja 2:

Større messe i år

Som vanlig finner messen sted i Sandefjord, men de gamle lokalene er droppet til fordel for byens største innendørshall. Det betyr at det vil bli plass til flere stands og annet moro. En dagsbillett koster 200 kroner for voksne og 50 kroner for barn opp til 12 år. Vil du være med begge dagene, koster det 300 kroner (eller 100 kroner om du er barn).

Driller.
Driller.

Naturligvis vil det også i år være mulig å teste det meste av kjente retrokonsoller på messen, samt en rekke arkadespill og flipperspill (der du blant annet kan delta i en konkurranse).

Men det blir også litt snadder for de av oss som ikke har det samme forholdet til konsoller. Datamaskiner som Commodore 64, Amiga 500, Oric-1 og ZX Spectrum blir tilgjengelige med spill, og det er også muligheter for flere plattformer, som Sharp MZ-700, Dragon 32, Amstrad CPC 464.

Jeg vil påstå at mikrodatamaskiner som Commodore 64 var viktigere spillplattformer i Norge på åttitallet enn konsollene var, så det er fint å se disse representert.

Vi avslutter med litt mer Matt Gray-snadder. Her er en tidligversjon av remixen av Central Park-lastemusikken fra The Last Ninja 2:

Og her er en tidlig utgave av Grays remix av Rob Hubbards Sanxion-lastemusikk (Thalamusic):

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.