Spillmåneden: Mars 2016

Mars blir en spennende spillmåned, og her er spillene vi ser mest frem til. Halvparten er faktisk pek-og-klikk-eventyr.

The Division (Kristian)

Etter å ha testet den første, «lukkede» betaen, ble jeg solgt. Skytespill har for meg vært mindre og mindre interessant de siste årene, men The Division virker å være noe som endelig kan få meg til å blåse liv i sjangeren igjen. Den sømløse blandingen mellom enkeltspiller og flerspiller tror jeg kommer til å fungere bra for min del. Så var det bare å få vennene mine til å skaffe seg det også!

 • Sjanger: tredjepersons skytespill, actionrollespill
 • Flerspiller: Ja
 • Plattform: Windows, Playstation 4, Xbox One
 • Utvikler: Massive Entertainment
 • Utgiver: Ubisoft
 • Lanseringsdato: 8. mars 2016

Path of Exile: Ascendancy (Kristian)

Den første (store) utvidelsen til gratisspillet Path of Exile ankommer om få dager. Gratisspill sa du? Ja, fortsett å lese. Dette er ikke som andre gratisspill. Det er ikke «pay-to-win». Det er mikrotransaksjoner, men de er kun av kosmetisk karakter. Ok – du kan kjøpe deg tilgang til mer utstyrslagring, samt høyere antall karakterer det er mulig å ha lagret på en gang. Imidlertid er grensene for det frie innholdet satt såpass høyt at de aller, aller fleste ikke vil føle noe behov for å bruke penger. Liker du såkalte «Diablo-kloner» bør du absolutt prøve Path of Exile. Nevnte jeg at det er gratis?

 • Sjanger: actionrollespill, free to play
 • Flerspiller: Ja
 • Plattform: Windows
 • Utvikler: Grinding Gear Games
 • Utgiver: Grinding Gear Games
 • Lanseringsdato: 4. mars 2016

TrackMania Turbo (Joachim)

TrackMania havner lett i min personlige topp-ti-liste over de beste spillene jeg har spilt siden jeg ble hektet på denne hobbyen på åttitallet, og jeg gleder meg naturligvis stort til det neste spillet i serien. Men jeg er ikke udelt positiv til det jeg har sett av spillet – for hver ting jeg liker tanken på, er det noe som gjør meg litt skeptisk. Jeg elsker at spillet får fire miljøer, og ikke bare ett slik TrackMania 2-spillene hadde – men samtidig er det ikke til å komme unna at tre av disse miljøene «bare» er videreutviklede utgaver av miljøer fra TrackMania 2-serien og Nations. Det ser ut som produksjonsverdiene er økt betraktelig siden sist – men har det gått på bekostning av spillets sjel, og hva skal vi med de teite kommentarene underveis? Er det en ting jeg ikke vil ha i et TrackMania-spill, er det en idiot som sier «sweeeeeet» når jeg kjører rundt en sving. Det er kult at spillet kommer til konsoll, men det er ikke kult at PC-versjonen bruker uPlay. Og så videre.

 • Sjanger: Racing
 • Flerspiller: Ja
 • Plattform: Windows, Xbox One, PlayStation 4
 • Utvikler: Nadeo
 • Utgiver: Ubisoft
 • Lanseringsdato: 24. mars 2016

Samorost 3 (Joachim)

Samorost-spillene er ultrasjarmerende og fantasifulle eventyrspill med en stil jeg ikke har sett noen andre klare å gjenskape. Det har gått cirka ti år siden forrige spill i serien, og nå kommer endelig treeren. Skal jeg dømme etter traileren, er det lite som tyder på at tsjekkerne i Amanita Design har glemt gamle kunster.

 • Sjanger: Eventyr
 • Flerspiller: Nei
 • Plattform: Windows, Mac
 • Utvikler: Amanita Design
 • Utgiver: Amanita Design
 • Lanseringsdato: 24. mars 2016

Shardlight (Joachim)

Jeg elsker Wadjet Eyes eventyrspill, og postapokalyptiske Shardlight virker svært spennende. Det byr blant annet på flott pikselgrafikk, en interessant fremtidsverden og en spennende bakgrunnshistorie om en smittsom sykdom som tar livet av de fattige. Det gjenstår selvsagt å se hvor gode gåtene blir, men Wadjet Eye begynner å bli ganske drevne nå. Det er litt morsomt å tenke på at de nå har lansert like mange knallgode eventyrspill som LucasArts gjorde i sin glansperiode.

 • Sjanger: Eventyr
 • Flerspiller: Nei.
 • Plattform: Windows
 • Utvikler: Wadjet Eye Games
 • Utgiver: Wadjet Eye Games
 • Lanseringsdato: 8. mars 2016

Day of the Tentacle Remastered (Nikolai)

Det finnes mange gode spill der ute. Mange fantastisk gode spill. Et av tidenes beste spill, i mine øyne, er Day of the Tentacle fra 1993. Jeg har sjelden kost meg så mye som jeg har gjort med det spillet! Et klassisk adventure-spill, med tidsreiser, gale professorer og sykepleiere, intelligente tentakler og noen middels begavede helter. Og humor. Masse humor. Alt man trenger for en hyggelig spill-helg. Spillet skal komme ut i mars, men endelig dato er ikke satt. Jeg gleder meg intenst til et gjensyn!

 • Sjanger: Eventyr
 • Flerspiller: Nei!
 • Plattform: PS4, PS Vita, Windows, Mac og Linux
 • Utvikler: Double Fine Productions
 • Lanseringsdato: Mars 2016 (håper vi!)

 

Helt til slutt må vi også nevne at Far Cry Primal lanseres til PC i dag. Kristian spilte Xbox One-versjonen, og likte det han så. Hva står på plakaten for dere denne måneden?

5 kommentarer om “Spillmåneden: Mars 2016”

 1. Hva mener du med «Halvparten er faktisk pek-og-klikk-eventyr.» Mener du at det er for få? Ja, det skal jeg jaggu love deg i så fall!

  Her er spillene jeg gleder meg til denne måneden.

  – Shardlight
  Allerede beskrevet over.

  – Samorost 3
  Allerede beskrevet over

  – The Interactive Adventures of Dog Mendonça and Pizzaboy
  Mer eventyr, med konge grafikk!

  – Deponia Doomsday
  Okay, har ikke spilt noen av de andre i serien, og det er fra Tyskland, og hovedpersonen skal være en idiot, men sjekk den grafikken da!

  – Nelly Cootalot: The Fowl Fleet
  Britisk eventyrspill (takk og pris), som har fått mye god forhåndsomtale, samt at det forrige freeware-spillet har fått god kritikk.

  Og da har jeg jo ikke engang nevnt DOTT, men den teller nesten ikke, og jeg ser ikke helt poenget. Vet ikke helt om den er bekreftet denne måneden heller?

  – Path of Exile: Ascendancy får være eneste «ikke eventyr»-spill på lista.

  Bortsett fra dette så kommer det som garantert blir stående igjen som tidenes beste spill ut i Early Access denne måneden, og jeg snakker selvsagt om spillet «Kim». Men jeg vet ikke helt hvorfor det ikke er et eventyrspill.

  Svar
  • Hehe, siden jeg HAR spilt tidligere Deponia-spill (i alle fall ett), har jeg ikke DD på lista. :p

   På samme måte er jeg litt skeptisk til Dog. Men det er vel litt fordi Runaway for alltid forsuret mitt inntrykk av spanske eventyrspill. Det hadde også bra grafikk… :)

   Svar
   • Spørs om du ikke går glipp av GOTY da om anmeldelsene og Steam-brukertilbakemeldingene er noe å gå ut fra! (Okay, så er sikkert alle tyskere, men details, schmetails)

    Og jeg lar Godsaker gi deg inn for å disse Pendulo. Jeg har egentlig bare spilt Runaway, som jeg ikke synes var så halvgæli, og noe av Runaway 2, som var forferdelig.

    Svar
    • Frister mer å påpeke at jeg som har spilt ikke bare ett men to Deponia-spill heller ikke har et fjerde på noen godliste… Makan til frekk hovedperson og uoptimisert slutt på toeren skal man lete lenge etter!

     Når det gjelder Pendulo så har jeg vel ikke spilt Runaway-sakene, bare Yesterday og TNBT tror jeg. Husker ikke så mye av dem (tror Yesterday var litt friskus) men elsker naturligvis grafikken da.

     Svar
 2. Er relativt solgt på Division men fremdeles skeptisk til at betaen lover for mye ift den fulle utgaven.
  Shardlight ser unektelig ut som noe jeg burde sjekke når det kommer.

  Btw elsker disse oppdateringene med spill i den neste tiden. Dere er en variert gjeng og det gjør nettstedet til en underlig og fornøyelig verden å lese seg gjennom! Stå på!

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.