Hør pressekonferansen fra Gateways oppkjøp av Amiga

Dette er nok kun for spesielt interesserte, men vi har lagt et opptak fra en historisk pressekonferanse ut på YouTube.

Etter at Commodore gikk konkurs i 1994, ble Amiga etter hvert kjøpt av den tyske PC-fabrikanten Escom. De klarte å få Amiga-modellene 1200 og 4000 i produksjon igjen, og startet også arbeidet med nye modeller. Men så slo det som etter hvert ble kjent som Amiga-forbannelsen til, og Escom gikk også konkurs.

Nok en gang ble plattformen lagt ut for salg, og etter mye om og men var det amerikanske Gateway 2000 som kjøpte det hele, sommeren 1997. De hadde ambisiøse planer for Amiga, men av ulike årsaker ble det aldri noe av dem. Gateway solgte Amiga igjen i 1999. Du kan lese mer om historien på AmigaDocuments.

Pressekonferanse i London

I forbindelse med oppkjøpet i 1997 holdt selskapet en pressekonferanse på Amiga-messen World of Amiga i London. Her fortalte Gateways markedsføringssjef Jim Taylor litt om selskapet og hvorfor de kjøpte Amiga, før Amiga International-sjef Petro Tyschtschenko tok over for å snakke litt om den genrelle Amiga-situasjonen og hvorfor han trodde de nye eierne kom til å gjøre en god jobb.

Jeg fant nylig lydopptak fra denne konferansen på en «cover-CD» fra bladet CU Amiga, og siden jeg ikke klarte å finne dette på nettet, bestemte jeg meg for å laste det opp på YouTube. Opptaket holder en dårlig kvalitet (jeg har fjernet litt av støyen), men det er mulig å høre hva som blir sagt fra de to herremennene (spørsmål fra salen i Q & A-delen på slutten er det verre med). Bildene er fra bladet og CD-en.

Her er hva du får høre underveis:

 • Start – 13:25 – Jim Taylor
 • 13:25 – 23:10 – Petro Tyschtchenko
 • 23:10 – Slutt – Q & A med begge to

Merk at det er et hopp i Q & A-opptaket. Batteriskift, kanskje.

Toppbilde: Bildet fra pressekonferansen er hentet fra CU Amigas «cover-CD». Amigaen i bakgrunnen har jeg fotografert selv.

6 kommentarer om “Hør pressekonferansen fra Gateways oppkjøp av Amiga”

 1. Jeg tror ikke jeg kommer til å sette meg ned å høre på dette, siden MS-DOS rulez og alt det der, men kult at du gjorde det tilgjengelig når det ikke fantes der ute fra før.

  Svar
  • Kult! Ja, jeg syntes selv det var ganske rart at dette ikke var å finne på Youtube allerede (selve CD-en er nok tilgjengelig som en ISO rundt forbi, men det er ikke helt det samme).

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.