Kortvarig glede for emulator på Xbox One

En emulator som ville gitt deg mulighet til å spille gamle Nintendo- og Sega-spill ble godkjent av Microsoft, men det varte ikke lenge.

I forrige uke fortalte skaperen av en emulator som lar brukerne spille spill for NES, SNES, Sega Mega Drive, GameBoy Color og GameBoy Advance hadde fått grønt lys av Microsoft på utgivelse på Windows Store for både Windows 10 og Xbox One. Dette fikk en god del oppmerksomhet av pressen, og oppmerksomheten har tydelig fått Microsoft på andre tanker.

Nå har de nemlig trukket godkjenningen. Det er ikke emulatoren i seg selv selskapet har problemer med, ifølge skaperen, men de vil ikke ha den med støtte for Xbox One. Det er med andre ord greit at folk bruker den på Windows, bare ikke Xbox One.

Lurer spillene til å tro at de kjører på ekte maskinvare

Emulatorer er en type lovlig programvare som får datamaskinen eller konsollen din til å «late som» den er et helt annet type system. På den måten kan man spille klassiske spill på nye plattformer, eller oppleve hvordan for eksempel en Apple II fungerte uten å trenge å kjøpe en på eBay.

Men emulatorer trenger ofte (ikke alltid!) filer beskyttet av opphavsretten for å kjøre, og mens noen inkluderer disse med eller uten eiernes tillatelse, er det som oftest slik at du må finne dem selv. I tillegg er det jo lite poeng i en SNES-emulator uten noen SNES-spill å spille. Samtidig finnes det mange retrospill som er lovlig tilgjengelig gratis, og gode «homebrew»-spill.

Denne emulatoren ville ha støttet innlasting av spill via USB på Xbox One, og det var også planlagt OneDrive-støtte.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.