Arcen Games vil folkefinansiere AI War II

Vil lage oppfølger til det kritikerroste strategispillet der du kjemper mot overmakten.

AI War: Fleet Command fikk mye positiv oppmerksomhet da det ble lansert i 2009, blant annet fordi konseptet var så uvanlig. Der de fleste strategispill setter to eller flere likeverdige motstandere opp mot hverandre, ga AI War deg rollen som lederen for en knøttliten opprørsgruppe i et univers dominert av én mektig fiende.

Ikke bare det, men denne fienden spilte etter helt andre regler enn deg. Jo mer trøbbel du fant på, jo mer fokus flyttet motstanderen over på deg, og ønsket om å ta knekken på deg.

Utvikler Arcen Games hadde stor suksess med AI War, og har brukt inntektene til å lage en bråte andre spennende spill i årene som har fulgt – inkludert The Last Federation, som er en av mine favoritter. Men de har også hatt en god porsjon trøbbel, og deres nyeste spill floppet så til de grader at de bare ga opp å selge det – nå kan du laste det ned helt gratis.

Kronerulling for oppfølgeren

Derfor har de tatt turen til Kickstarter for å folkefinansiere en oppfølger til AI War. Den skal blant annet gi oss et langt mer strømlinjeformet grensesnitt, noe som forhåpentligvis gjør spillet enklere å komme inn i enn originalen har vært. I tillegg loves vi flere spillbare fraksjoner, og en rekke nyheter – Arcen sier at de har beholdt alt det beste fra originalspillet, og samtidig lagt til mye nytt.

Kampanjen har for så vidt fått en sterk start, om man kun ser på beløpet som utvikleren har oppnådd (som vanlig samles ikke noen penger inn før kampanjen er over). Men det endelige innsamlingsmålet er såpass høyt at det neppe kommer til å bli noen lett jobb å dra dette i havn.

Om alt går etter planen, skal en privat alfa distribueres til utvalgte backere allerede i januar, mens en «early access»-utgave dukker opp i mai. Fullversjonen skal komme i oktober neste år. Her er Kickstarter-videoen:

Og her er en liten video som viser de nye zoom-mulighetene (som du sikkert har lagt merke til, er spillet nå i 3D):

En kommentar om “Arcen Games vil folkefinansiere AI War II”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.