Utforsk hele verden i VR

Google har lansert Google Earth VR på Steam, og brukerne elsker det.

Er du en av de heldige som eier HTC Vive, kan du nå laste ned Google Earth VR fra Steam. Det er ikke et spill, men et opplevelsesprogram som lar deg reise hvor du vil på kloden – ja, til og med fly ut i rommet og se den utenfra. I tillegg kan du legge ut på «filmatiske omvisninger» og studere håndplukkede destinasjoner som Amazonas-elven, Manhattan og Grand Canyon i detalj.

Det er jo også litt heftig å tenke på at dette er et ekte sted på kloden vår.
Det er jo også litt heftig å tenke på at dette er et ekte sted på kloden vår.

Steam-eksklusivt

Google kommer utvilsomt til å lansere Google Earth VR til andre VR-plattformer etter hvert, men for øyeblikket er det altså eksklusivt for HTC Vive og Steam. Dette er ikke det første Google-produktet lansert eksklusivt på Steam; tidligere i år kom Tilt Brush, som lar VR-brukere skape tredimensjonale kunstverk.

Mens Tilt Brush koster 200 kroner, er Google Earth VR helt gratis. Steam-anmeldelsene er nesten 100% positive, og flere av dem refererer til programmet som en av de aller mest imponerende VR-opplevelsene så langt. Så hvis du har et HTC Vive-hodesett virker det rimelig dumt å la være å laste dette programmet ned.

Her er en trailer, med musikk som minner veldig om The Sims:

VR-revolusjonen har ikke gått like raskt som forventet, men forhåpentligvis kan produkter som dette være med å få fart i sakene. Jeg er bombesikker på at VR blir en viktig del av spillmediet i fremtiden, og min erfaring med VR har vært utelukkende positivt. Jeg må kanskje rydde ut de monsterstore arkademaskinene fra «kontoret» mitt, slik at jeg kan få plass til HTC Vive…

En kommentar om “Utforsk hele verden i VR”

  1. Har aldri prøvd VR, men det ser artig ut da. :) Fordelen med en vanlig data er at man kan få gjort litt her og der uten at man stenger seg ute fra resten av verden. Det er spesielt aktuelt hvis man har familie og barn som flyr rundt, hehe.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.