X4 er på vei, og X Rebirth får VR-spill

Det er lett å glemme X-serien nå som Elite og Star Citizen tar all oppmerksomheten.

I dag er romspill plutselig en populær sjanger, og det er lett å glemme at om vi går ti år tilbake i tid, så var den nesten helt død. Det kom noen russiske utgivelser (som oftest med elendig oversettelse og plenty av «bugs»), men ellers var X-serien de eneste åpne romspillene med høye produksjonsverdier og like høye ambisjoner.

Så kom X Rebirth for et par år siden, og kræsja hele serien.

Tyske Egosoft skal imidlertid ha skryt for at de aldri ga opp X Rebirth, og skal vi dømme etter de nyeste rapportene har det nå blitt et rimelig solid spill. På Steams liste over anmeldelser er snittet fortsatt «mostly negative», men ser man kun på brukeranmeldelser fra de siste 30 dagene, så ligger det i stedet på «mostly positive».

x rebirth
X Rebirth ser fortsatt temmelig flott ut.

Virtuell virkelighet

Nå har Egosoft annonsert at de vil lage et frittstående VR-spill basert på X Rebirth. Det skal komme i løpet av første halvdel av 2017, og skal være basert på X Rebirth med Home of Light-ekspansjonen. Utvikleren sier det skal være fullstendig redesignet og optimalisert for VR, og vil også benytte seg av selskapets nestegenerasjons spillmotor.

Vi loves unikt innhold, endret balansering, et eget univers og økonomi, og mye nytt innhold. Det sies ikke noe om pris, men eksisterende X Rebirth-eiere loves rabatt.

Men utvikleren lover også noe som for X-veteraner kanskje er enda mer spennende, nemlig X4. Det blir en skikkelig oppfølger til det enorme X3, og vil komme med de aller fleste nøkkelfunksjonene fra X3, og litt mer.

Egosoft vil ikke røpe mye om spillet enda, men lover at man kan få fly en rekke ulike skip, at det blir et nytt grensesnitt for å styre store flåter, og at man får full frihet til å bygge romstasjoner ved hjelp av individuelle moduler. Vi kan se frem til mer informasjon om X4 i 2017.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.