Tre strategiklassikere fra Japan relansert på Steam

Koei har gjort tre av sine gamle strategispill tilgjengelige igjen. Det eneste problemet? De er ikke oversatt til engelsk.

Japan hadde en rik utviklerscene for datamaskiner på åtti- og nittitallet, som i dag ofte glemmes. Et av selskapene som lanserte mye kult på den tiden var Koei, som spesialiserte seg på strategispill. Noen av spillene deres kom til vesten via andre utgivere, og mange husker nok Romance of the Three Kingdoms-spillene, der poenget var å samle et oppdelt Kina.

Nobunaga's Ambition.
Nobunaga’s Ambition.

Relansert på Steam

Nå har Koei (som i dag har slått seg sammen med Tecmo) relansert tre spill fra denne tiden på Steam. Disse er Genghis Khan, Romance of the Three Kingdoms II og Nobunaga’s Ambition: Zenkokuban. Alle er altså turbaserte strategispill, designet av Kou Shibusawa. Det er i anledning hans 35-årsjubileum som spilldesigner at spillene har blitt relansert digitalt.

Dessverre er det ikke snakk om oversatte versjoner, selv om flere av disse spillene faktisk kom på engelsk også. Antakeligvis har ikke Tecmo Koei rettighetene til de engelske oversettelsene. Så enten må du kunne japansk, være flink til å eksperimentere eller håpe at noen legger ut en fan-oversettelse for spillene.

Det er uansett gøy at de er tilgjengelige, også for oss utenfor Japan. Det er jo tross alt mange som kan litt japansk i resten av verden også, og man trenger neppe å være ekspert for å skjønne nok til å kunne spille.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.