Har du hørt om The Mooseman?

Nei, det er ikke den nyeste Marvel-helten, men et nylansert spill basert på finsk-ugrisk mytologi fra Perm-området.

Er det noe jeg liker, så er det når utviklere tar for seg lokale tradisjoner og historie når de lager spill, og da jeg så en pressemelding for The Mooseman, vekket det derfor umiddelbart interessen min. Spillet kommer fra en liten indie-utvikler i Perm-regionen i Russland, der det før kristendommen og det moderne Russland levde en rekke bronsealderstammer med en helt egen mytologi.

Se inn i de dødes verden

Det er denne mytologien som tas frem i The Mooseman, et spill om en magisk figur som har evnen til å se alt som er skjult for vanlige dødeliges øyne. Du kan se universets tre lag, som må utforskes for å løse mysteriene bak de finsk-ugriske historiene. Men disse voktes av ånder og gåter, og utviklerne sier at du ikke skal forvente noen lett reise gjennom spillet.

The Mooseman har allerede fått mye ros i sitt hjemland, og nå er det altså ute på Steam. At spillet ble lansert i dag er ikke noen tilfeldighet. 17. februar er den offisielle dagen for språket til deres etterkommere, som kalles komipermjakisk på norsk. Dette språket snakkes av stadig færre, men i 2010 var det fortsatt nesten 100 000 mennesker som snakket det i Perm-regionen.

Utviklerne sier at de forventer det tar et par timer å fullføre spillet, som har blitt utviklet som et hobbyprosjekt ved siden av vanlig jobb. Her er en trailer:

Jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre i kveld (utover at det sannsynligvis blir en runde Heroes of Might & Magic 2), men nå har jeg fått svaret.

PS: Jeg har ikke sjekket om det faktisk finnes en Marvel-helt ved navn The Mooseman. Og jeg er litt redd for å gjøre det, også.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.