Husker du Uridium?

Utgiveren av Commodore 64-klassikeren er tilbake, med et nytt spill i samme stil.

Når spillutgiveren Hewson nå er tilbake etter å ha ligget i dvale i over 25 år, er det passende nok med et spill inspirert av en av deres største klassikere fra åttitallet – Uridium. Det nye spillet heter Hyper Sentinel, og skal etter planen komme til både mobile plattformer, konsoll og PC & Mac, med en lanseringsdato i juli.

Ikke vanskelig å kjenne inspirasjonskilden igjen.
Ikke vanskelig å kjenne inspirasjonskilden igjen.

Klassisk arkadeaction

Hyper Sentinel er altså et sideskrollende romskytespill der du spiller et lite, men raskt romskip som må fly over svære hangarskip for å gradvis ødelegge dem, bit for bit. I motsetning til i typiske spill av denne typen, kan du fly i begge retninger. Dermed får du alltid en ny sjanse til å ta ut mål du ikke fikk skutt – men hangarskipets forsvarere prøver selvsagt hele tiden å ta knekken på deg.

Spillet beskrives som et kjærlighetsbrev til klassiske arkadeactionspill fra åttitallet, med et lydspor inspirert av Commodore 64 og lekker 4K-grafikk der man har forsøkt å gjenskape Uridiums visuelle stil, men med moderne effekter.

Hewson forsøkte seg med en folkefinansieringskampanje for spillet i fjor sommer, men den feilet. Nå er de tilbake på Kickstarter, og denne gangen virker det som de kommer til å lykkes. De har også lansert en spillbar demo med tre brett, som du kan teste før du eventuelt bestemmer deg for om du vil støtte spillet eller ikke. Her er en trailer:

Og her er Kickstarter-presentasjonen:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.