Kjøpte du strategispillet Ashes of the Singularity?

Da har du nå fått «oppfølgeren» lagt inn på Steam-kontoen din, helt gratis.

Ashes of the Singularity er et sanntidsstrategispill som følger Supreme Commander/Total Annihilation-skolen. Det vil kort sagt si at det er et futuristisk spill med potensielt enorme mengder enheter på spillkartet samtidig, og der taktikken i individuelle trefninger ikke er like viktig som hvor du flytter og bruker troppene dine.

Redd for å skremme bort kundene

Tror denne kartfunksjonen er ny.
Tror denne kartfunksjonen er ny.

Spillet var det første kommersielle spillet som ikke kunne fungere uten DirectX 12, og ifølge Brad Wardell, som er sjef for utgiver Stardock, gjorde dette at de var litt redde for å legge til for mye kompleksitet. Når markedet er lite, så ønsket de ikke å støte fra seg potensielle kunder ved å gjøre selve spillet mer «nisje». Men dette innser utgiveren nå at var en feiltakelse, og spillet skal visst også ha solgt en god del bedre enn forventet.

Nå har de besluttet å gjøre den frittstående ekspansjonen Escalation gratis for alle som allerede har kjøpt Ashes of the Empire. Dette gjør de blant annet for å sikre at ikke spillmiljøet rundt skal fragmenteres, men også fordi Escalation ser ut til å være spillet strategi-entusiastene egentlig forventet at Ashes of the Singularity skulle vært i utgangspunktet.

Hvis du har Ashes of the Singularity på Steam, har du altså nå fått Escalation lagt til gratis. Jeg vet ikke hva som skjer med GOG-versjonen, men regner med det er en løsning der også. Hvis du allerede har kjøpt Escalation, vil du få gratis sesongpass i stedet. Du kan lese om Stardocks beslutning på bloggen til Brad Wardell.

Originale Ashes of the Singularity kan ikke lenger kjøpes på Steam, men du kan selvsagt fortsatt spille det om du allerede har det på kontoen. Jeg tok en titt på en tidlig utgave av spillet, men det jeg skrev om den er sikkert rimelig utdatert nå. Får teste Escalation etter hvert (når bare Heroes of Might & Magic 2 kan gi slipp)!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.