Sjekk disse Commodore 64-reklamene fra åttitallet

– Are you keeping up with the Commodore?

Vi må ha litt reklame her på Spillhistorie.no også, men det er liksom ikke så interessant med det nye trikset alle millionærene i Norge ikke vil at du skal vite og så videre. I stedet har vi funnet frem en YouTube-samling med reklamefilmer for Commodore 64, som på midten av åttitallet var hele verdens favorittdatamaskin.

– ‘Cause the Commodore is keeping up with you!

Som forventet fokuserer mange av reklamene på de mildt sagt hårreisende prisene konkurrenter som Apple skulle ha for maskinene sine, og de snakker også mye om det enorme minnet på 64 kilobytes (og hvis du lurer på hvor mye det er i praksis, har vi svaret).

Men de viser også mye av det spennende man kan gjøre med en Commodore 64. Og, av en eller annen grunn, er det veldig mye hilsing med pekefingeren. Det var kanskje kult på den tiden, vi på Spillhistorie er kanskje gamle i hjerte og sinn, men fysisk er vi litt for unge til at vi helt hadde snøring på hva som var moten i USA i 1982.

Ta en titt:

Men vent, vi har mer: Her er en ett minutt lang reklame for Commodore SX-64, den bærbar versjon av Commodore 64 med diskettstasjon, skjerm og det hele. Som du ser av videoen, er dette maskinen man velger om man er en middelaldrende forretningsmann med ung, vakker kone.

Ok, nå er jeg plutselig veldig lei av den låten. Får håpe den ikke setter seg på hjernen, eller noe slikt!

Hvordan bruker man så en slik maskin?

Hvis du nå har sett disse reklamene, og tenkt at «hm, Commodore 64 høres jommen ut som en bra maskin, men jeg kunne gjerne tenke meg å vite litt mer om plattformen før jeg åpner sjekkheftet», så har vi løsningen. Commodore fikk nemlig den kjente dataentusiasten Jim Butterfield til å demonstrere maskinen, i en over to timer lang film.

Videoen er fra 1982, og siden en typisk Commodore 64-kunde i 1982 ikke ante hvordan en datamaskin fungerte, så går Butterfield rimelig grundig til verks i forklaringene sine.

Men okay, tilbake til reklamene. Hvis du ikke har fått nok, så kan vi avslutte med en spilleliste bestående over 100 reklamer og andre videoer (det er nok best at du ser den på YouTube, siden det er en del likt med det du allerede har sett her):


Følg oss gjerne på Facebook for å få beskjed om nye artikler når vi legger dem ut!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.