Petter Solberg introduserer Dirt 4

Han og Chris Meeke skal visstnok ha vært involvert i utviklingen av rallyspillet. Her er en ny video, med mye fin Solberg-engelsk.

Det begynner å bli noen år siden Petter Solberg herjet i rallysirkuset, men heldigvis har nyannonserte Dirt 4 (i likhet med Dirt Rally) også rallycross, og der har veteranen fra Spydeberg gjort det svært godt i de siste årene. Det er kanskje en av grunnene til at Codemasters har hentet ham inn som en av to eksperter fra rallysporten for det kommende «rally med litt ekstra»-spillet Dirt 4.

Your Stage

Rallycross får vi også.
Rallycross får vi også.

I en ny og svært rallyfokusert video fra Codemasters, får vi høre Solberg snakke om løst og fast, mens vi ser massevis av video fra spillet. Fokuset for videoen er Your Stage-systemet, som lar datamaskinen skape et tilnærmet uendelig antall baner å kjøre på. Spilleren (eller spillet) kan gi instruksjoner om hvordan disse skal være, for eksempel om det skal være masse svinger eller mye høy fart, og så gjør datamaskinen resten.

Det gjenstår selvsagt å se hvorvidt dette systemet vil kunne erstatte skikkelige, håndskapte rallyetapper å kjøre på – veistrekningene var et virkelig høydepunkt i Dirt Rally, og det betyr utrolig mye for innlevelsen i et rallyspill å kjøre på det som fremstår som ekte veier – men Codemasters virker i alle fall overbevist.

Solberg planlegger forøvrig å generere en egen bane, sette en bestetid, og se hvem som kan slå den. Det blir neppe meg. Her er videoen:

Hva syntes dere? Jeg elsket Dirt Rally, og jeg hadde definitivt foretrukket Dirt Rally 2 fremfor Dirt 4. Men jeg liker rallyfokuset i Codemasters’ markedsføring. Forhåpentligvis blir selve spillet også like rallyfokusert.

En kommentar om “Petter Solberg introduserer Dirt 4”

  1. Ikke spilt noen av spillene, men jeg håper Petter Solberg kan være kartleseren din. Hadde kjørt av veien av latter før første sving da.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.