Ghouls ‘n Ghosts vil skremme oss igjen

Ghosts ‘n Goblins-oppfølgeren tar steget fra arkadehallene til mobilplattformene.

Capcoms arkadeklassiker Ghouls ‘n Ghosts har stått opp fra de døde, men ikke i form av en illeluktende zombie. I stedet er det nå et mobilspill, for iOS og Android-baserte dingser. Dermed følger det ikke bare sin forgjenger, Ghosts ‘n Goblins, men også Capcom-klassikerne 1942 og Commando (Wolf of the Battlefield) ut på det mobile markedet.

Prin-Prin i trøbbel (igjen)

Trofast mot originalen.
Trofast mot originalen.

Ghouls ‘n Ghosts er altså oppfølgeren til Ghosts ‘n Goblins, og er et sideskrollende action/plattformspill der du inntar rollen som ridderen Arthur, og må gjenopplive prinsesse Prin-Prin og resten av innbyggerne av kongeriket, som har blitt drept av demoniske horder.

I likhet med sin forgjenger, er Gouls ‘n Ghosts kjent som et temmelig vanskelig spill. Heldigvis for mobile spillere, som i tillegg til den ordinære vanskelighetsgraden også må slite med trykkskjerm-kontroller, har det nå fått en «casual»-vanskelighetsgrad.

Ellers virker det som en rimelig solid og autentisk overføring av et klassisk spill. Jeg testet forgjengeren på nettbrettet mitt, og den fungerte ganske godt, så jeg håper det samme er tilfelle her. Spillet kjøpes altså fra App Store og Google Play, og akkurat nå er det lanseringsrabatt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.