Vil gjenskape Magnetic Scrolls-eventyrene

Eventyrspillene fra Infocoms britiske konkurrent kommer til moderne plattformer, og helt nye spill skal følge etter.

Magnetic Scrolls var en britisk eventyrspillutvikler som spesialiserte seg på teksteventyr med bilder. Nå har en av selskapets grunnleggere og kjerneutviklere, Hugh Steers, gått sammen med mannen bak eventyrspillnettstedet IF Legends, Stefan Meier, og startet et nytt studio. Det har fått navnet Strand Games, og har spennende planer.

Relanseringer og nye spill

Mobilversjonen av The Pawn.
Mobilversjonen av The Pawn.

Med støtte fra flere andre Magnetic Scrolls-veteraner, inkludert Anita Sinclair, Ken Gordon, Rob Steggles og Servan Keondjian, skal det nye selskapet relansere Magnetic Scrolls-spillene for moderne plattformer. Men det er ikke snakk om rene nyversjoner – i stedet vil spillene legge til nye funksjoner og forbedringer for å sikre at de fortsatt er spillbare for moderne kjøpere.

Blant annet vil man kunne klikke på nøkkelord i teksten, og skape kommandoer med et intelligent dra-og-slipp-grensesnitt. I tillegg loves vi autokartfunksjon (phew!), og et kompass på skjermen slik at vi aldri er i tvil om hvor vi kan gå.

Det første spillet som gjennomgår denne forvandlingen er 1985-utgivelsen The Pawn, et fantasy-eventyr med et rimelig enkelt konsept: På vei hjem fra supermarkedet blir du overfalt av en tulling som slår deg ned, og når du våkner igjen befinner du deg i en helt annen verden – med massevis av utforsking og nøtter som må løses, i tradisjonell tidlig eventyrspill-stil.

Spillet er allerede tilgjengelig i en betaversjon for Android, men skal også komme til PC, Mac, Linux og iOS. Om du har lyst på en liten test, kan du faktisk spille originalen på IF Legends.

Men det nye selskapet ønsker ikke å stoppe med Magnetic Scrolls-spillene. I stedet vil de også lage nye spill, som bruker samme motor og system. I tillegg vil de gjøre utviklersystemene sine tilgjengelige for alle. Interessant!

Fikk du forresten med deg at Infocom og Legend-veteran Bob Bates lager nytt teksteventyr?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.