Gothic-skapernes nye rollespill har fått dato

Elex tar oss med til en helt ny rollespillverden.

Piranha Bytes lager en helt egen type rollespill, og selv om spillene deres ikke alltid er problemfrie (årets underdrivelse), så er de stort sett alltid interessante. Mange regner både Gothic 2 og det originale Risen regnes som genuine klassikere innenfor sjangeren.

Jetpack er greit å ha når man skal utforske.
Jetpack er greit å ha når man skal utforske.

Kommer i oktober

Nå er de snart klare med sitt nyeste spill, nemlig Elex. I dag annonserte utiver THQ Nordic at Elex skal lanseres den 17. oktober, så «snart» var kanskje å ta bittelitt i, men det er godt å vite at vi rollespillelskere har noe mer enn Divinity: Original Sin 2 å glede oss til når høstmørket begynner å falle på.

Siden det ikke er høst nå, og jeg faktisk utsetter en planlagt tur ut i sommersola for å videreformidle denne nyheten, tror jeg at jeg skal overlate beskrivelsen av Elex til en tidligere versjon av meg selv. For cirka ett år siden, skrev jeg dette om spillet:

Handlingen finner sted på en klode som en gang huset en svært avansert sivilisasjon. Men så ble planeten truffet av en meteor, og mesteparten av menneskene ble utryddet. De overlevende har nå delt seg inn i ulike fraksjoner, som kjemper om makten.

Spillet foregår i en stor, åpen verden delt inn i fem regioner, og i ekte Piranha Bytes-stil, er alle tilgjengelige fra starten av. Du kan dra hvor du vil og prøve å slåss med hvem du vil, men det er naturligvis ikke dermed sagt at alle områdene egner seg like godt for nybegynnere. Et nøkkelkonsept er at hvis du kan se et sted, kan du også reise dit – blant annet ved hjelp av jetpack.

Piranha Bytes er tradisjonelt ikke så interessert i vanlige klassesystemer, og Elex ser ut til å få et Gothic/Risen-aktig system der du starter på bar bakke, og kan utvikle figuren din i den retningen du ønsker ved å trene hos eksperter på de ulike egenskapene i spillet.

Vi loves også at hvilke valg du tar, og hvordan du oppfører deg, vil påvirke hvordan andre mennesker ser på deg og hvordan handlingen utvikler seg.

Siden Elex foregår i en postapokalyptisk verden, er våpnene du får tilgang til en kombinasjon av typiske middelaldervåpen og futuristiske sci-fi-våpen som stammer fra før katastrofen. Vi loves alt fra sverd og buer til plasmarifler og flammekastere.

Elex kommer til PC, Xbox One og PS4. Her er en helt ny trailer, som dessverre ikke viser gameplay, men som i det minste er ganske stilig:

Og her er noen detaljer om spillets samlerutgave, på engelsk:

Developer Piranha Bytes and publisher THQ Nordic are also proud to announce a fine Collector’s Edition for ELEX. Inside the premium package is:

 • A 10-inch-high figurine of an Alb Mage
 • A 2-inch amulet in the form of a combat drone
 • A cloth map, showing the world of Magalan
 • The original score on CD
 • An artbook
 • The game’s manual
 • The game itself, obviously

2 kommentarer om “Gothic-skapernes nye rollespill har fått dato”

 1. Må innrømme at jeg synes dette spillet ser ganske jalla ut, så forventningene er minimale. Er vel også 100 år siden Piranha Bytes lagde noe fornuftig.

  Svar
 2. Veldig liten tiltro til denne etter siste spillene deres, men slengte den på lista likevel. Trenger i overkant rabatt da…

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.