I natt relanseres det grensesprengende MMO-spillet Habitat

LucasArts-spillet fra 1986 går online igjen.

For 31 år siden ble Habitat lansert av en relativt liten spillutgiver som på det tidspunktet het Lucasfilm Games. Spillet ble langt fra noen kjempesuksess, og ble lagt ned igjen allerede i 1988, men det har sikret seg en plass i historiebøkene som en av de viktigste forgjengerne til dagens MMO-sjanger.

Spillet bygde på konseptet fra tidligere «multi user dungeons», men der disse var tekstbaserte benyttet Habitat seg av et grafisk grensesnitt. Mange regner derfor spillet som det eldste grafiske MMO-spillet, selv om den påstanden kan diskuteres om man tar PLATO-systemet fra syttitallet med i betraktningen. Det er uansett et svært viktig spill.

Vekkes til live igjen

For en stund siden fikk Alex Handy fra Museum of Art and Digital Entertainment i Oakland i California tilgang på kildekoden, og sammen med et team fra museet har han jobbet for å bringe Habitat online igjen. I natt relanseres spillet i en alfaversjon, under navnet Neohabitat.

Siden dette er et Commodore 64-spill, er den enkleste måten å teste spillet på via en emulator. Utviklerne understreker at det absolutt er mulig å koble seg på med en ekte maskin også, hvis du har det nødvendige tilleggsutstyret (det er naturlig nok ikke bare å plugge en nettverksledning inn i maskinen).

Mer informasjon om relanseringen kan du finne på Facebook og det offisielle nettstedet. Her er den originale promovideoen fra åttitallet:

Kjenner du igjen grafikkstilen? Gary Winnick, som lagde grafikken, sto også for grafikken i spill som Maniac Mansion. Han var nylig med å skape eventyrspillet Thimbleweed Park.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.