Slik blir oppfølgeren til Knight ‘n’ Grail

Se video fra Pains ‘n’ Aches for Commodore 64, som blant annet har en nordmann på utviklerteamet.

Det har gått en stund siden Psytronik Software lanserte arkadespillet Knight ‘n’ Grail for Commodore 64, men nå ser oppfølgeren til det kritikerroste spillet endelig ut til å nærme seg. Wide Pixel Games har nå lagt ut en video fra spillet, som du kan se under.

Historien fortsetter

Rare greier.
Rare greier.

Navnet på det nye eventyret er merkelig nok Pains ‘n’ Aches, og følger erkemagikeren som hjalp helten i originalspillet (i bytte mot gralen, så det var ikke helt altruistisk). Uheldigvis har plottet om å skaffe seg makt ved hjelp av gralen slått feil, og magikerens partner har blitt forvandlet til et monster.

Vi loves et massivt arkadeeventyr med massevis av steder å utforske, gåter å løse og mektige fiender å overvinne, samt en handling som ikke alltid utvikler seg som forventet. Som i typiske Metroidvania-spill må du skaffe deg nye egenskaper underveis, som gir deg tilgang på nye steder å utforske. Denne gangen får du også muligheten til å snakke med folk.

Det norsk-svenske utviklerteamet bak spillet består av svenskene Mikael Tillander (koding og grafikk) og Hans Axelsson (musikk), samt norske Håkon Repstad som står for ekstra grafikk og kunst. Sistnevnte huskes kanskje fra demoscenen, der han bruker navnet Archmage. Her er videoen:

Masse nytt fra utgiveren

Mens vi er inne på Psytronik, må vi nesten nevne at de har rikelig med andre nye spill for Commodore 64. Så sent som i går annonserte de at actionspillet The Sky is Falling ble lansert, og de har også nylig gitt ut hjernetrimmeren Sleepwalker og plattformspillet Platman Worlds. I tillegg har de flere lovende spill på vei, slik som det spenstige minigolfspillet Planet Golf.

Ta en titt på nettstedet deres for mer informasjon. De fleste spillene de gir ut kommer på diskett, kassett (hvis mulig) og stort sett også via digital distribusjon på Itch.io. Kjøper du spillene på Itch.io kan du overføre dem til Commodore 64 selv, eller spille dem på emulator. Mange av de eldre spillene deres er faktisk gratis på Itch.io, så jeg anbefaler at du tar en titt!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.