Orbx har kommet til Aerofly FS 2

Kan den nye flysimulatoren konkurrere med de etablerte seriene?

Det skjer mye i flysimulatorverdenen for tiden. Microsofts Flight Simulator X har i lang tid klart å holde på brukerne, på tross av at spillet er kraftig utdatert og praktisk talt ikke har blitt videreutviklet på ti år. Men nå har vi et mer brukervennlig X-Plane enn noensinne, en helt ny oppfølger til Microsoft Flight Simulator-serien fra Dovetail Games og en ny og kraftig forbedret versjon av Lockheed Martins imponerende Prepar3D (som vi fortsatt ikke har lov til å kjøpe for moro skyld, noe stadig flere velge å ignorere).

Innsbruck.
Innsbruck.

I tillegg har vi en outsider ved navn Aerofly FS 2, et spill som fortsatt ikke kan skilte med den realismen mange flysimulatortilhengere forventer, men som gradvis tar steg for steg i retning av å bli en skikkelig, fullblods simulator. Nå har de sveitsiske utviklerne bak FS Aerofly 2 scoret et aldri så lite kupp, i form av offisiell støtte fra Orbx.

For de uinnvidde er Orbx et selskap som spesialiserer seg på å lage tilleggspakker til eksisterende flysimulatorer. Hovedsakelig lager de landområder og flyplassområder, der de legger inn langt flere detaljer enn det som er i simulatoren. Terrengpakkene deres har nesten blitt obligatorisk for Flight Simulator X-eiere, og de har et svært godt rykte på seg.

Alpene og Chicago

Meig's Field.
Meig’s Field.

For Aerofly FS 2 har de nå lansert flyplassene Innsbruck og Meig’s Field. Førstnevnte ligger, som du sikkert vet, i Tyrol i Østerriket. Pakken har gjenskapt både flyplassen, byen og store deler av dalen den ligger i. Hele 2500 kvadratkilometer med landskap er dekket av Orbx-produktet.

Meig’s Field er et litt misvisende navn, fordi det du får med denne lille flyplassen (som ikke lenger eksisterer i virkeligheten, men som var «default»-flyplass for flere tidligere Flight Simulator-spill) er faktisk hele Chicago, og 12000 kvadratkilometer med terreng. Denne flyplasspakken er et samarbeidsprosjekt mellom Orbx og Aerofly FS 2-utvikler IPACS.

Du kan kjøpe flyplassene fra Steam eller fra Orbx selv. Eksisterende eiere av pakkene (for andre simulatorer) får kraftig rabatt om de kjøper fra Orbx – det ser ikke ut til at en slik rabatt er mulig på Steam.

Orbx jobber med å overføre flere av produktene sine til Aerofly 2, inkludert de større terrengpakkene. Det ryktes at kritikerroste Pacific North West er først ut.

Her er en video fra Innsbruck:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.