Beamdog beklager misvisende uttalelser

Innrømmer at de har «vært med» å ta beslutningen om å fjerne originale Infinity Engine-spill fra markedet.

Rollespillutvikleren Beamdog har laget flere nyversjoner av klassiske rollespill fra Interplay, og i utgangspunktet er det godt nytt at gamle klassikere blir pusset opp og gjort tilgjengelig for nye plattformer og markeder.

Det er imidlertid én ting med Beamdogs oppdateringer som har irritert mange spillere, og det er at når de har lansert sine nyversjoner, har de gamle og originale utgavene blitt fjernet fra butikkene. Det betyr at man tvinges til å kjøpe de mye dyrere nyversjonene, om man for eksempel ønsker å kjøpe Baldur’s Gate-spillene i dag.

Bråk på GOG

I slutten av juni toppet situasjonen seg på GOG (der originalspillene tidligere ble solgt), i forbindelse med det som egentlig burde vært en enkel lydsporlansering. Jeg skrev en artikkel om saken da, som jeg senere trakk tilbake og erstattet med en mer diplomatisk sak etter at en representant for Beamdog hadde benektet flere av punktene på GOG-forumet.

Blant annet hevdet han at Beamdog ikke har noen inflytelse på hva som selges på GOG – altså, at valget om å fjerne nyversjonene av Baldur’s Gate-spillene, Icewind Dale og Planescape: Torment ikke hadde noe som helst med Beamdog å gjøre. Hvis det var riktig, så var mye av min kritikk uberettiget.

Nå har Beamdog lagt ut en offisiell uttalelse på GOG-forumet, som jeg gjengir her:

We would like to apologize for recent miscommunications regarding the removal of the predecessor products to our Enhanced Edition titles from sale on GOG.

The decision to take Baldur’s Gate, Baldur’s Gate II, Icewind Dale, and most recently, Planescape: Torment from sale on GOG and bundle them with the Beamdog Enhanced Edition titles was a joint decision between the Beamdog and GOG leadership teams, just as it was when the GOG Definitive Edition Bundles were first announced.

At no point was it our intention to appear as if we were shifting the weight of this decision to GOG. Again, we apologize for creating this perception and hope to do a better job of communicating with the GOG community in the future.

We believe that bundling the old titles alongside their newer Enhanced Editions creates a value unique to GOG and allows for owners to enjoy the option of choosing to play the game as it was on release or the versions we have made available.

The team at Beamdog is working to better communicate internally and with members of the community. We appreciate the feedback we’ve received so far and look forward to hearing more from GOG fans.

Sincerely,
The Beamdog Team

I denne posten innrømmer altså selskapet at de var med å ta beslutningen om å trekke originalene fra GOG, og at de beklager at uttalelsene kunne tolkes dithen at de la ansvaret over på GOG. Da refererer de blant annet til uttalelser som denne:

We also have no say in what happens to the original versions of the games, we aren’t the owners of those and only licensed them to create our Enhanced Editions.

Altså … det er jo godt intensjonen deres aldri var å dytte noe ansvar bort fra seg selv, i alle fall. Nå vet vi jo selvsagt ikke i hvor stor grad ansvaret for den endelige beslutningen ligger på hver av partene, og det er slett ikke sikkert Beamdog fortjener all risen de har fått. Men de har ikke akkurat gjort saken bedre for seg selv med denne typen misvisende uttalelser.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.