Spilldagbok: Republikken Sol i Stellaris – Kapittel 4

Repubikken Sol har en rolig tid under presidentene Reihaneh Abbas og Ni Pan. Abbas sikrer forsvaret og utvider riket. Pan på sin side danner en interstellar føderasjon ledet av Sol.

Paradox Development Studio utga i fjor vår sin første ikke-historiskbaserte strategitittel, og med Utopia kom undertegnede igjen inn i spillet. Denne spilldagboken følger presidentene i Republikken Sol. Første kapittel startet 30 år inn i spillets gang, og hvert kapittel vil fortelle om utviklingen under den avgående (eller døde) presidentens regjeringstid. Andre kapittel kan du lese her, mens tredje kapittel kan leser her. Med det sagt, her er rapporten for den fjerde og femte presidenten i republikken Sol:

Rapport: President Reihaneh Abbas av Republikken Sols presidenttid

Av: Sjefskronikør Shams Jorjani

President Reihaneh Abbas regjeringstid var kort og uten de store hendelsene. Etter kun syv år i presidentstolen, døde han fredfullt i sengen. Hans regjeringstid så tre viktige hendelser: For det første, ble terraformingen av Procyon III fullført, og en ny koloni ved navn Theia ble grunnlagt. For det andre beordret han byggingen av den første krysseren i den republikanske marinen, en viktig hendelse for forsvaret av republikken. For det tredje beordret han utslettelsen av piratene i det som var kalt Den Ville Østen, i stjernesystemene Briscoll og Kongrath i det galaktiske øst innenfor våre grenser.

Kart over republikken anno 2272

Ingenting nevneverdig skjedde på den galaktiske arenaen under president Abbas regjeringstid.

Vår eneste nye koloni er Theia, i Procyon-systemet. Det er en kontinetal verden, etter å ha blitt terraformet fra sin opprinnelige savanne-form. Den har ennå en liten befolkning, og en fiendlig fauna, men den har virkelig stort potensiale.

Slik ender rapporten.

Her følger rapporten for den femte presidenten av Republikken Sol:

Rapport: President Ni Pan av Republikken Sols presidenttid

Av: Sjefskronikør Shams Jorjani

President Ni Pan fikk bare én presidentperiode, men i det minste overlevde hun opplevelsen. Hennes største bragd var opprettelsen av Stjernealliansen, en føderasjon som bestod av to grunnleggende raser, Sol og Orassinerne. Men snart hadde president Ni Pan klart å få hele fire assossierte medlemmer i tillegg, slik at store deler av galaksen var organisert innenfor føderasjonens rammer.

Kort tid før hennes tid i presidentstolen var over, ble Sol kontaktet av en rase med enorm makt; Korinth-forgjengerne. Denne eldgamle rasen hadde en flåte og en teknologi som langt overgikk noen annen rase i galaksen. Det var derfor soleklart at man måtte tilfredsstille hva enn av krav som kom fra Korinth når og om nødvendig. For enhver pris.

Kart over republikken anno 2282

Kartet under viser sammensetningen av Stjernealliansen. I lilla finner vi Samveldet Orassia, fullverdige medlemmer av føderasjonen. I lysegrønt har vi de assossierte medlemmene i føderasjonen: Republikken Kel-Azaan, De Forente Cynurstater, Samveldet Vrinn og Tezhnid-føderasjonen.

Nye naboer

Vi oppdaget en ny sivilisasjon under president Pans regjeringstid, men for en sivilisasjon! Korinth-forgjengerne har enorm makt, både teknologisk og militært – teknologien deres er for det meste uforståelig for oss. Og de ligger forholdsvis nærme oss. Heldigvis ser det ut til at de bare vil bli latt i fred. De kontrollerer åtte planeter og har 74 milliarder innbyggere, hvorav 70 milliarder er korinthere. De resterende er fremmede raser som de ser ut til å ha…lånt?

Slik ender rapporten. Og her er en ny!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.