Spilldagbok: Republikken Sol i Stellaris – Kapittel 5

Presidenttiden til Alexandra Vasiliev ser intern fremgang og ekstern katastrofe.

Paradox Development Studio ga i fjor vår ut sin første ikke-historiskbaserte strategitittel, og med ekspansjonspakken Utopia kom undertegnede igjen inn i spillet. Denne spilldagboken følger presidentene i Republikken Sol. Første kapittel startet 30 år inn i spillets gang, og hvert kapittel vil fortelle om utviklingen under den avgående (eller døde) presidentens regjeringstid. Andre kapittel kan du lese her, mens tredje kapittel kan leser her. Det fjerde kapittelet, hvor vi følger hele to presidenter, finner du her.

Med det sagt, her er rapporten for den sjette presidenten i republikken Sol:

Rapport: President Alexandra Vasiliev av Republikken Sols presidenttid

Av: Sjefskronikør Shams Jorjani

President Alexandra Vasiliev fikk bare én presidentperiode, mye grunnet hennes håndtering av den første koalisjonskrigen, som ble startet av orassinerne mot deres naboer i det galaktiske nord; vissarierne. Fokuset for presidenten før krigen var kolonisering innenfor de allerede eksisterende grensene til republikken. Ny teknologi hadde nemlig gjort det mulig å kolonisere planeter som tidligere var ansett som for vanskelig å kolonisere.

Da krigen startet, holdt Sol seg på defensiven og patruljerte kun republikkens egne grenser, og lot de allierte ta seg av krigføringen i fiendlig territorium. Men da orassinerne begynte å vinne, ble tørsten etter ære for stor for president Visiliev. Det neste valget nærmet seg og hun så for seg et enkelt gjenvalg om hun kunne føre republikken til seier. Det skulle ikke gå slik. De første slagene gikk bra, men så kom hovedstyrken til vissarierne ut fra intet, og snudde krigslykken. Det store slaget ble til en stor slakt. Tidligere president og nå storadmiral Ni Pan beordret retrett. To tredeler av republikkens marine var utslettet. En måned senere tapte president Vasiliev valget så det suste.

Kart over republikken anno 2292

Det galaktiske kartet har ikke sett store forandringer utenom i ett tilfelle: Den altetende svermen Qasvalyvia Prime har slått tilbake mot sin nabo Sintomoroi’Utlak og ekspandert kraftig.

Den første av totalt seks nylig kolonserte planeter er den arktiske verdneen Thule, som ligger i Azax-systemet. Det er en liten og ikke særlig spesiell verden.

Den andre koloniserte verdenen er Thinis i Ishtrum-systemet. Planeten er en ørkenverden, og levekårene her er harde. Så langt gir planeten lite av ressurser til fellesskapet.

Den tredje planeten er Al-Karak. En kald, alpin verden som har mange roboter og innslag av fremmede raser – i særlig grad av rasen vrinn.

Dernest har vi Spring i Efoll-systemet. Et ironisk navn gitt at planeten er iskald. En tredel av innbyggerne er av rasen tezhnid.

I Bernardstjernesystemet ligger planeten Utgard, så langt kun bebodd av mennesker, og full av ubeboelige sumper.

Til slutt har vi Al-Jissa – en herlig forandring fra de andre nylig koloniserte planetene. Planeten ligger i Carrynno-systemet og er en savanneplanet nær Pirak-kollektivets grenser.

 

Slik ender rapporten.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.