Du kan spole tilbake tiden med SNES Mini

Falt Mario ned i avgrunnen for n-te gang? Da slipper du å starte på nytt.

Nintendo har lagt ut en liten promovideo for sin kommende miniversjon av den klassiske spillkonsollen SNES, der de har skrytt litt av noen av funksjonene konsollen får. Blant annet viser de at man i hvert spill kan lagre opp til fire «suspend points», som i praksis blir lagrepunkter fulgt av opptak av spillet ditt.

Det vil si at hvis du har lagret et «suspend point», og dør etter en viss stund, kan du gå tilbake til dette punktet, vente og se mens ditt tidligere deg spiller spillet for deg, og så ta over før du havnet i trøbbel sist.

Skal ikke være for lett

Opplegget virker litt mer kronglete enn i spill der slik funksjonalitet er en del av selve spillmekanismene, men det er kanskje ikke en ulempe – det skal vel helst ikke være for fristende å bruke denne funksjonen, tross alt.

Ifølge Eurogamer varierer tiden du får mulighet til å «spole tilbake» fra spill til spill, og i rollespill, for eksempel, får du mer tid enn i plattformspill.

Videoen viser også en annen funksjon, nemlig at du kan velge om du vil spille spillene i 4:3-format (altså samme format som gamle fjernsynsapparater brukte), med eller uten et «CRT-filter» som skal gjøre grafikken mer utydelig for å minne om hvor kjipt det var i gamle dager. Du kan også spille i «pixel perfect»-modus, der bildet er kvadratisk. Ta en titt:

Miniversjonen av SNES slippes 29. september. Lurer du på hvilke spill som blir bygd inn i systemet? Det finner du ut her!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.